Nyt luomutetaan ruokapalvelut!

Tammikuun alusta 2022 yksitoista ennakkoluulotonta julkisen sektorin ruokapalvelua lähtee lisäämään luomun käyttöään kehittämällä reseptiikkaansa ja ruokalistaansa Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeessa. Tavoitteena on lisätä luomun käyttöä vähintään 25 prosenttiin hankkeen aikana, mikä on myös Suomen hallituksen sekä maa- ja metsätalousministeriön uuden luomuohjelman tavoite vuoteen 2030 mennessä.

Savon koulutuskuntayhtymän, Pro Luomu ry:n ja Savonia amk:n yhteishankkeessa on mukana koko ruokaketju. Tavoitteena on tuottaa ruokapalveluille konkreettisia malleja luomun käytön lisäämiseksi ruokalistalle ilman hankintakustannusten nousua sekä lisätä vuoropuhelua ketjun toimijoiden välillä.

Ennakkotiedote kokonaisuudessaan löytyy tästä.

Lue lisää hankkeesta täältä.

  • 16.12.2021