Ekorestaurang

I söktjänsten för Ekorestaurang hittar du smidigt en restaurang eller måltidstjänst som erbjuder ekologiskt. Söktjänstresultatet visar Ekorestaurangens kontaktuppgifter, en länk till restaurangens egna webbsidor samt en kartvy över restaurangens läge. Överst bland sökresultaten finns alltid den restaurang som erbjuder mest ekologiskt.

Ekostjärnor

De måltidstjänster som finns i söktjänsten för Ekorestauranger klättrar uppåt i ett ekoprogram med sex steg enligt hur mycket ekologiskt de använder. Ju fler Ekostjärnor en restaurang har, desto fler ekoprodukter använder restaurangen. Du känner igen en Ekorestaurang på stjärnlogon som ett matställe har när det är en del av ekoprogrammet.

   I restaurangen används många eller så många ekoprodukter som möjligt.
          I restaurangen används regelbundet rätt många ekoprodukter.
                I restaurangen används regelbundet ekoprodukter i någon mån.

Hittade du det du sökte?

Alla restauranger och måltidstjänster i Finland använder ekoprodukter åtminstone ibland. Restaurangen eller måltidstjänsten meddelar ändå inte alltid när de använder ekoprodukter. Alla restauranger som har ekologiskt i sortimentet hör ännu inte till programmet och därför hittas de inte i söktjänsten. Ekoprogrammet för Ekorestauranger är en tjänst som riktar sig till yrkeskök och med vars hjälp restauranger och måltidstjänster kan utöka användningen av ekoprodukter gradvis samt meddela om detta till sina kunder på ett tillförlitligt sätt. I söktjänsten finns nu nästan 2 500 matställen.

Om din favoritrestaurang använder ekoprodukter och ännu inte hittas i söktjänsten för Ekorestauranger kan du tipsa dem om programmet så att också andra kunder kan hitta restaurangen i fråga.