Portaat luomuun - ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi toiveita. Toiveet liittyvät saatavuuteen, pakkauskokoihin ja tuotevalikoimaan.
Ammattikeittiöt toivovat lisää luomua ja jalosteita kaikissa tuoteryhmissä.
- vihanneksia jatkojalostettuna (mm. peruna, porkkana, kaali, sipuli)
- näkkileipä
- ruokakerma
- vispikerma
- kermaviili
- rahka
- juustot (viipale, raaste)
- ketsuppi
- sinappi
- majoneesi
- kinkkurouhe
- lihajalosteet (mm. nakki)
- marjat
- marjasoseet
- vihannespakasteet
- kasviproteiinit
JOS ei löydy kotimaista tuottajaa ed. mainittuihin, niin voisiko joku tuoda maahan?
Alla listaus keittiöiden luomutarjontaan liittyvistä toiveista.
SAATAVUUS
- ympärivuotinen saatavuus
- tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
- aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
- myös pienempiä myyntieriä
- jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi
PAKKAUKSET
- pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
- pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia
MUUTA
- strategisia päätöksiä päättäjiltä luomun käytön lisäämiseksi
- tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/tuottajien kanssa
- tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
- tuottajien sitoutumista tarjonnan ja saatavuuden takaamiseen