Portaat luomuun - ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi toiveita. Toiveet liittyvät saatavuuteen, pakkauskokoihin ja tuotevalikoimaan.

Ammattikeittiöt toivovat lisää luomua ja jalosteita kaikissa tuoteryhmissä.

  • vihanneksia jatkojalostettuna (mm. peruna, porkkana, kaali, sipuli)
  • näkkileipä
  • ruokakerma
  • vispikerma
  • kermaviili
  • rahka
  • juustot (viipale, raaste)
  • ketsuppi
  • sinappi
  • majoneesi
  • kinkkurouhe
  • lihajalosteet (mm. nakki)
  • marjat
  • marjasoseet
  • vihannespakasteet
  • kasviproteiinit

JOS ei löydy kotimaista tuottajaa ed. mainittuihin, niin voisiko joku tuoda maahan?

Alla listaus keittiöiden luomutarjontaan liittyvistä toiveista.

SAATAVUUS

  • ympärivuotinen saatavuus
  • tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
  • aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
  • myös pienempiä myyntieriä
  • jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi

PAKKAUKSET

  • pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
  • pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia

MUUTA

  • strategisia päätöksiä päättäjiltä luomun käytön lisäämiseksi
  • tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/tuottajien kanssa
  • tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
  • tuottajien sitoutumista tarjonnan ja saatavuuden takaamiseen