Luomua ostavat ammattikeittiöt

Ammattikeittiöt käyttävät monipuolisesti luomutuotteita jokaisesta tuoteryhmästä. 

Portaat luomuun -ohjelman keittiöt

Portaat luomuun -ohjelmassa on mukana erilaisia pieniä ja suuria ammattikeittiöitä. Yhteistä kaikille ohjelmassa oleville keittiöille on se, että niissä käytetään luomutuotteita ja niiden käyttöä halutaan lisätä entisestään.

Alla olevissa taulukoissa on esitetty ohjelmaan liittyneiden keittiöiden määrä toimialoittain, julkisten ja yksityisten keittiöiden jakauma sekä kuinka paljon keittiöissä käytetään luomuraaka-aineita.

Ohjelmaan liittyneet keittiöt toimintasektoreittain

79% 21%
  • Julkinen
  • Yksityinen

Keittiöiden määrä toimialottain

Päiväkoti
794 kpl
Peruskoulu/lukio
371 kpl
Ravintola
189 kpl
Muu oppilaitos
74 kpl
Henkilöstö-/lounasravintola
44 kpl
Useita toimialoja
29 kpl
Kurssikeskus/leirikeskus
18 kpl
Kahvila
17 kpl
Hoitokoti/palvelukoti
8 kpl
Sairaala/terveyskeskus
5 kpl
Maaseutumatkailu
3 kpl
Hotelli/motelli
2 kpl
Pikaruokaravintola
0 kpl

Keittiöiden määrä portaittain

Portaat luomuun -ohjelmassa on kuusi porrasta, joita etenemällä keittiöt lisäävät luomutuotteiden käyttöä omaan tahtiin. Portaiden kriteerit määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon keittiössä käytetään luomutuotteita. Tutustu portaiden kriteereihin täällä.

Porras 1 162kpl
Porras 2 368kpl
Porras 3 526kpl
Porras 4 804kpl
Porras 5 46kpl
Porras 6 15kpl

Käytetyimmät luomutuotteet

Maito
120k
Hiutaleet
77k
Piimä
54k
Jogurtti
49k
Tuore ruokaleipä
48k