Luomua ostavat ammattikeittiöt

Ammattikeittiöt käyttävät monipuolisesti luomutuotteita jokaisesta tuoteryhmästä. 

Portaat luomuun -ohjelman keittiöt

Portaat luomuun -ohjelmassa on mukana erilaisia pieniä ja suuria ammattikeittiöitä. Yhteistä kaikille ohjelmassa oleville keittiöille on se, että niissä käytetään luomutuotteita ja niiden käyttöä halutaan lisätä entisestään.

Alla olevissa taulukoissa on esitetty ohjelmaan liittyneiden keittiöiden määrä toimialoittain, julkisten ja yksityisten keittiöiden jakauma sekä kuinka paljon keittiöissä käytetään luomuraaka-aineita.

Ohjelmaan liittyneet keittiöt toimintasektoreittain

79% 21%
  • Julkinen
  • Yksityinen

Keittiöiden määrä toimialottain

Päiväkoti
795 kpl
Peruskoulu/lukio
371 kpl
Ravintola
190 kpl
Muu oppilaitos
75 kpl
Henkilöstö-/lounasravintola
51 kpl
Useita toimialoja
29 kpl
Kahvila
18 kpl
Kurssikeskus/leirikeskus
18 kpl
Hoitokoti/palvelukoti
8 kpl
Sairaala/terveyskeskus
5 kpl
Maaseutumatkailu
3 kpl
Hotelli/motelli
2 kpl
Pikaruokaravintola
0 kpl

Keittiöiden määrä portaittain

Portaat luomuun -ohjelmassa on kuusi porrasta, joita etenemällä keittiöt lisäävät luomutuotteiden käyttöä omaan tahtiin. Portaiden kriteerit määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon keittiössä käytetään luomutuotteita. Tutustu portaiden kriteereihin täällä.

Porras 1 162kpl
Porras 2 357kpl
Porras 3 541kpl
Porras 4 809kpl
Porras 5 41kpl
Porras 6 15kpl

Käytetyimmät luomutuotteet

Maito
167k
Hiutaleet
77k
Piimä
57k
Jogurtti
50k
Tuore ruokaleipä
48k