Työkalut luomun käytön lisäämiseen ja seurantaan

Tutustu työkaluihin, joiden avulla lisäät luomun käyttöä kustannustehokkaasti sekä seuraat ja mittaat luomun osuutta hankinnoista.

KÄTSY

Kuinka monta kiloa luomua hankitte viime vuonna? Entä mikä on luomuprosenttinne?

KÄTSYn avulla voit todentaa ja seurata luomun käyttömääriä. Se laskee hankittujen luomukilojen määrän ja luomun prosenttiosuudet suoraan tavarantoimittajien ostolistauksista.

Kokeile KÄTSYÄ

Tutustu työkalun käyttöön maksutta kokeiluversion avulla. Saat sähköpostiisi kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jolla voit kirjautua työkaluun.

Mikäli olet Portaat luomuun -asiakas, KÄTSY löytyy teidän omasta luomusuunnitelmasta ja mahdollistaa luomun käyttötietojen tallentamisen suunnitelmaan. 

Ekoruokakone

Ekoruokakone on luomuttajan apukokki ja helpottaa ammattikeittiöiden tarpeisiin sopivien luomutuotteiden löytämistä. Ekoruokakoneen työkaluilla lisäät luomua resepteihin ja ruokalistoille kustannustehokkaasti vaikka yksi luomutuote kerrallaan.

  • Selvitä raaka-ainelistan avulla, mitä tuotteita on saatavilla luomuna 
  • Testaa, miten yhden tai useamman raaka-aineen vaihtaminen luomuksi vaikuttaa annoshintaan ja luomuprosenttiin
  • Tarkista annoskohtainen luomuprosentti, hinta ja ravintoainetiedot
  • Vertaile luomutettua ruokalistaa vastaavaan ei luomua sisältävään. 

Ekoruokakoneessa käytetyt raaka-aineiden kilohinnat ovat eri tukkutoimijoilta kerättyjä keskihintoja ja niitä päivitetään vähintään kerran vuodessa. Ylläpitäjä ei vastaa raaka-aineiden hintojen toimittajakohtaisista muutoksista.  

Kaikki ominaisuudet käyttöösi

Saat käyttöösi kaikki Ekoruokakoneen ja KÄTSYn ominaisuudet, kun liityt Portaat luomuun -ohjelmaan. Voit tallentaa luomun käyttötiedot ja nähdä luomun käytön kehittymisen.