Luomu SM

Luomu SM -2023 kilpailu avautuu piakkoin.

Luomun käytön lisäämistä tarkastellaan ajanjaksolta 2021-2022; eli mikä ravintola tai ruokapalvelu on onnistunut lisäämään eniten luomua.
Lisäksi julkistetaan perussarjojen voittajat, eli kenellä on suurin luomun osuus käytetyistä elintarvikkeista.

.

Mikä on Luomu SM?

Luomu SM on kaikille luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu kilpailu.

Kilpailussa etsimme sekä julkista että yksityistä toimijaa/ravintolaa, joka on onnistunut lisäämään luomun käyttöä eniten edelliseen vuoteen verrattuna. Lisäksi kilpailussa on kolme perussarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti.

Perussarjat (yksityisille ja julkisille toimijoille omat):

pienet toimijat: 50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän
keskisuuret toimijat: 50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi
suuret toimijat: 200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän

.

Luomuosuuden laskeminen

Toteutuneiden luomun käyttömäärien laskemiseen tarvitset kaikkien käytössä olevien (tavanomaiset+luomu) raaka-aineiden vuosittaisen käyttömäärän (kg/vuosi). Elintarvikkeiden kokonaiskäyttömäärästä lasketaan luomun osuus prosentteina. Koska kilpailussa voiton vie se, jolla luomun osuus on kasvanut eniten edelliseen vuoteen verrattuna, tarvitsemme vertailuun tiedot myös edelliseltä vuodelta.

Luomun osuuden käytetyistä elintarvikkeista voit ilmoittaa meille myös esim. excel-taulukolla tai tukusta saatavalla ostoraportilla. Luomuostot tulee todentaa ostoraportilla tai jollain muulla hyväksyttävällä ostotositteella (esim. ostokuitti tai kirjanpitoraportti).

Mikäli kaikkien käytössä olevien raaka-aineiden käyttömäärä/vuosi on vaikea saada esim. organisaation omasta ostoraportista tai tukkujen myyntiraportista, niin kokonaismäärän voi suhteuttaa annosmäärien mukaan. Suhteutuksen voi tehdä esim: raaka-ainekäyttömäärät/annos -> annosta/päivä -> annosta/vuosi = kokonaiskäyttömäärä/vuosi

.

Lisätietoja kilpailusta:

Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi

.