Vuoden 2022 Luomu SM -kilpailu on avattu!

Osallistuaksesi kilpailuun, toimita meille luomun käyttötiedot vuodelta 2021 15.9.2022 mennessä.
Tiedot voi toimittaa osoitteeseen anu.arolaakso(at)sakky.fi.

Mikä on Luomu SM?

Luomu SM on kaikille luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu "kilpailu".

Kilpailussa etsimme sekä julkista että yksityistä toimijaa/ravintolaa, joka on onnistunut lisäämään eniten luomun osuutta edelliseen vuoteen verrattuna. Lisäksi kilpailussa on kolme perussarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti.

PERUSSARJAT (yksityisille ja julkisille toimijoille omat):
pienet toimijat: 50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän
keskisuuret toimijat: 50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi
suuret toimijat: 200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän

Luomuosuuden laskeminen:
Toteutuneiden luomun käyttömäärien laskemiseen tarvitset kaikkien käytössä olevien (tavanomaiset+luomu) raaka-aineiden käyttömäärä kg/vuodessa. Elintarvikkeiden kokonaiskäyttömäärästä lasketaan luomun osuus prosentteina. Luomun käytön lisääntymisen todentamiseksi, tarvitsemme vertailutiedot myös edelliseltä vuodelta, jolloin voimme laskea, kuinka paljon luomun osuus on kasvanut. 

Luomun osuuden käytetyistä elintarvikkeista voit ilmoittaa meille myös esim. excel-taulukolla tai tukusta saatavalla ostoraportilla. Luomuostot tulee todentaa ostoraportilla tai jollain muulla hyväksyttävällä ostotositteella (esim. ostokuitti tai kirjanpitoraportti).

Mikäli kaikkien käytössä olevien raaka-aineiden käyttömäärä/vuosi on vaikea saada esim. organisaation omasta ostoraportista tai tukkujen myyntiraportista, niin kokonaismäärän voi suhteuttaa annosmäärien mukaan. Suhteutuksen voi tehdä esim: raaka-ainekäyttömäärät/annos -> annosta/päivä -> annosta/vuosi = kokonaiskäyttömäärä/vuosi

LISÄTIETOJA kilpailusta Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi