Ammattikeittiöiden Luomu SM -voitoista käytiin tiukka kisa

Luomu SM -voitot eniten luomua lisänneiden sarjassa menivät tällä kertaa Kempeleen kunnan ateria- ja puhdistuspalveluille ja Helsingissä toimivalle yksityiselle Marjatta-koululle. Ammattikeittiöt ovat innostuneet luomun käytöstä, mikä näkyy myös kilpailussa.
Luomun käytön huimimmasta lisäyksestä julkisella sektorilla vastasi tänä vuonna Kempeleen kunnan ateriapalvelut, jossa lisättiin luomun käyttöä 16 prosenttiyksikköä edelliseen vuoteen verrattuna. Kempeleessä luomua on nyt 18 % kiloista. Yksityisellä sektorilla toimivassa helsinkiläisessä Marjatta-koulussa puolestaan onnistuttiin lisäämään luomun käyttöä 6,4 prosenttiyksikköä. Marjatta-koulussa luomu osuus on tällä hetkellä huikea 57,4 % kiloista.
Portaat luomuun -ohjelman järjestämän ammattikeittiöiden Luomu SM -kilpailun tulokset julkistettiin tänään 1.10.2025 Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä. Kilpailussa palkitaan ammattikeittiöitä kahdessa sarjassa: eniten luomun käyttöään lisänneet sekä suurimpaan luomun osuuteen yltäneet.
”Luomu SM -kilpailussa menestyminen on ruokapalveluille tärkeä tapa viestiä luomun käytöstä. Menestyminen myös kannustaa edelleen lisäämään luomun osuutta ruokatarjonnassa”, sanoo Portaat luomuun -ohjelman koordinaattori ja Luomu SM -kilpailun johtaja Anu Arolaakso.
Kempeleen kunnassa julkisen sektorin luomu SM voitto otettiin vastaan iloisella mielellä.
Marjatta-koulussa iloitaan siitä, että heillä on mahdollisuus käyttää luomutuotteita mahdollisimman monipuolisesti.
Lue koko uutinen täältä
- 01.10.2025
- LuomuSM