Ikaalisten ruokapalveluiden luomun käytölle vauhtia Portaat luomuun -ohjelmasta

Ikaalisten kaupungin ruokapalvelut ovat ottaneet seuraavan askeleen hankintojen vastuullisuudessa. Lähiruoan ja kotimaisten raaka-aineiden käytön lisäksi Ikaalisissa halutaan nyt kasvattaa luomutuotteiden osuutta.

Ikaalisten kaupungin ruokapalvelut ovat ottaneet seuraavan askeleen hankintojen vastuullisuudessa. Lähiruoan ja kotimaisten raaka-aineiden käytön lisäksi Ikaalisissa halutaan nyt kasvattaa luomutuotteiden osuutta. Määrätietoinen luomun käytön lisääminen saa vauhtia ja tukea Portaat luomuun -ohjelmasta, johon kaupunki liittyi vuoden alussa.

”Luomun valitseminen on tehokas keino vähentää ruokapalveluiden ympäristövaikutusta ja tapa tukea ruoantuotantoa, joka ylläpitää luonnon monimuotoisuutta.” -sanoo palvelupäällikkö Marja-Leena Elomaa, Ikaalisten kaupungin ruoka - ja siivouspalveluista.  

Ikaalisissa ruokapalvelut tekivät itse päätöksen liittyä luomuohjelmaan. Mukana oleminen sitouttaa päätökseen kasvattaa luomun käyttöä suunnitelmallisesti. "Periaatepäätöksessä on helpompi pysyä", kommentoi palvelupäällikkö Marja-Leena Elomaa luomuohjelmaan liittymistä.  

Lue lisää

  • 15.03.2022