Luomunaudanlihan tuotannossa on piilopotentiaalia

Luomulihasta on Suomessa kova kysyntä, mutta tarjonta tuntuu laahaavan jälkijunassa. Kotimaista luomunaudanlihantuotantoa olisi kuitenkin mahdollista kasvattaa melko vähällä vaivalla.

Luomun kuluttajabarometrissa 2012 lähes kolmasosa kuluttajista toivoi luomulihan tarjonnan kasvavan. Tuotantoa saataisiin nopeasti lisää siten, että luomuemolehmätilat kasvattaisivat osan eläimistä lihahiehoiksi ja ne lihanautatilat, joiden pellot ovat luomussa ja rakennukset jo lähes täyttävät luomuvaatimukset, siirtäisivät myös eläimet luomuun.

– Pelkästään näistä ryhmistä saataisiin 1–2 vuoden kuluessa markkinoille huomattavasti lisää luomulihaa, totesi yritysneuvoja Eeva Vornanen ProAgria Pohjois-Karjalasta puhuessaan keskiviikkona Luomuliiton järjestämässä Luomupäivässä Tampereella.

Tällä hetkellä vain noin neljäsosa luomuemolehmätilojen vasikoista lähtee luomukasvatukseen ja loput menevät tavanomaiseen tuotantoon.

Lue koko uutinen Ruokatiedon uutisista

  • 19.11.2012