Samiedussa luomu näkyy nyt myös asiakkaille

Samiedu lunasti yhden kestävän kehityksen tavoitteistaan ja liittyi Portaat luomuun -ohjelmaan. Oppilaitoksen kaksi toimipaikkaa; Pohjolankadun 4-6 opiskelijaravintola ja Humania Sofia hyväksyttiin suoraan luomuohjelman kolmannelle portaalle ja näissä tarjotaan nyt yhden tähden luomuruokaa.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat Samiedulle tärkeitä kehittämiskohteita ja luomutuotteiden käytön lisäämisellä ruokapalveluissa halutaan nimenomaan vähentää ympäristövaikutuksia. Samalla halutaan tukea lähialueen tuottajia ja yrittäjiä. Tavoitteena on saada tulevaisuudessa ruokapalveluiden käyttöön lisää myös lähiluomua. Tällä hetkellä käytössä on kuusi luomutuotetta, mm. luomuhiutaleita, -maitoa ja -piimää sekä luomuhärkäpapua.

Myös opiskelijaravintolan asiakkaiden kiinnostus ruoan alkuperään ja tuotantotapaan kannusti liittymään mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan. Ohjelman avulla asiakkaille voi luotettavasti viestiä luomutuotteiden käytöstä ja saada myös näkyvyyttä vastuullisten toimintojen kehittämisessä.

– Samiedussa kestävä kehitys on osa kaikkea toimintaa ja luomuohjelmaan pääsy on merkittävä askel kehittämistyötämme. Ohjelma paitsi vahvistaa jo tekemiämme ratkaisuja, myös sitouttaa meitä etsimään uusia mahdollisuuksia kestävämmän huomisen tekemiseen. Viestimme onkin, että maailma muutetaan omin käsin.  – kertoo Samiedun ruokahuoltopäällikkö Katri Tynkkynen.  

Luomua ravintolat/Portaat luomuun -ohjelma

Luomua ravintola -hakupalvelu avattiin kesäkuussa 2016. Hakupalvelulla halutaan helpottaa kuluttajia löytämään ne ruokapalvelut ja ravintolat, joissa tarjotaan luomusta valmistettua ruokaa ja luomutuotteita. Hakupalvelussa on tällä hetkellä yli 2400 toimipaikan yhteystiedot ja se on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa. Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon Koulutus Oy, www.luomuravintola.fi

Lisätietoja:

Katri Tynkkynen, ruokahuoltopäällikkö, Samiedu, p. 044 550 6280, katri.tynkkynen(at)samiedu.fi

  • 18.03.2021