• TasteLuomu
    • Tarinat
    • Luomu SM
    • Mitä on luomu?
    • Luomutuotteet
    • In English
    • På Svenska
  • Ravintolahaku
    • Julkiset ruokapalvelut
  • Yhteys
Kohti luomutavoitetta Ammattilaisille
  • TasteLuomu
    • Tarinat
    • Luomu SM
    • Mitä on luomu?
    • Luomutuotteet
    • In English
    • På Svenska
  • Ravintolahaku
    • Julkiset ruokapalvelut
  • Ammattilaisille
    • Portaat Luomuun
      • Portaat Luomuun
      • UUK siirtoon liittyen
      • Tavoittele luomutähtiä
      • Rekisteröitymisen vaiheet
      • Steps to Organic
      • Stegvis mot eko
    • Luomuinfo
      • Miksi luomu?
      • Luomu keittiössä
      • Luomutesti
      • Luomun hinta
      • Varmasti luomua
      • Luomuviestintä
      • Työkaluja luomun käyttöön
      • Uutuustuotteita
      • Luomu SM
      • Hyvä tietää!
      • Blogi
      • Tiivistelmä
    • Luomutuottajalle
      • Toimittajaksi ammattikeittiölle?
      • Asiakassuhteen luominen
      • Luomua ostavat ammattikeittiöt
      • Luomutuotteiden markkinointi
      • Toiveet toimittajille
      • Alihankinnalla luomua ammattikeittiöön
    • Yhteys
  • Yhteys
  • Etusivu
Keskiviikkona 21.5.2025 pidetyn viestintäinfon aineisto

22.5.2025

Viestintäinfon aineisto

Vauhtia ja näkyvyyttä luomun käyttöön!

21.5.2025

LIITY Portaat luomuun -ohjelmaan!

Nappaa parhaat vinkit luomuviestintään!

12.5.2025

Portaat luomuun -info ke 21.5.2025 klo 14-15 (Teams)

Maa- ja metsätalousministeriön teettämä selvitys Portaat luomuun -ohjelman vaikuttavuudesta valmistui vuoden 2024 lopussa.

28.3.2025

Portaat luomuun -ohjelman vaikuttavuus selvitetty

Portaat luomuun -ohjelman ylläpito siirtyy maaliskuusta alkaen Pro Luomu ry:lle, mikä vahvistaa ohjelman jatkuvuutta ja yhteistyötä koko luomuketjussa. Siirron myötä avautuu uusia mahdollisuuksia kehittää entistä paremmin luomun saatavuutta ja luomun käyttöä ammattikeittiöissä.

28.2.2025

Portaat luomuun -ohjelman uusi aikakausi alkaa – ohjelma siirtyy tiiviimmin osaksi luomun arvoketjua

17.2.2025

KUTSU Lisää luomua lautaselle -webinaariin to 13.3. klo 13.30-15

Parhaat vinkit luomun käytön lisäämiseen ruokapalveluissa löydät uudelta sivustolta. Tutustu luomun käytön lisäämisen vaiheisiin ja työkaluihin sekä ruokapalveluiden kokemuksiin ja vinkkeihin.

15.11.2024

Kohti 25 % luomutavoitetta - näin se onnistuu!

Luomutetaan ruokapalvelut –hanke huipentuu juhlavaan julkaisutilaisuuteen torstaina 14.11.2024.

14.11.2024

Tulevaisuuden ruokapalvelut luomuttavat tänään! Katso suora lähetys

Elintarvikkeiden hinnannousu on viime vuosina vähentänyt luomutuotteiden myyntiä päivittäistavarakaupoissa, mutta ammattikeittiöiden osalta tilanne näyttää valoisammalta. Erityisesti julkiset ruokapalvelut ovat kiinnostuneet luomun käytön lisäämisestä.

12.11.2024

Ruokapalveluiden luomukysyntää ei ole varaa ohittaa

Ammattikeittiöiden käyttämien luomutuotteiden ja raaka-aineiden kasvu jatkaa kasvuaan. Tänä vuonna Luomu SM -kilpailun voitot kahdessa pääsarjassa veivät Tampere-talo Oy ja Liikelaitos Porvoon ateria- ja puhtauspalvelut.

9.10.2024

Luomu SM 2024 voitto Tampereelle ja Porvooseen

23.9.2024

Ennakointi parantaa luomun saatavuutta -info 1.10.

16.9.2024

Luomu SM 2024 -etenee!

4.9.2024

Tulevaisuuden ruokapalvelut luomuttavat tänään! Julkaisutilaisuus 14.11.

Luomun käyttöä voi lisätä myös pienhankintojen avulla. LuRu-hankkeen teettämän selvityksen mukaan 27 % ammattikeittiöistä kertoo ostavansa jotain tuotteita suoraan tuottajalta.

15.8.2024

LuRu-info 10.9. : Lisää luomua pienhankintojen avulla

Miten lisää luomua DPS-hankintamenettelyn avulla?

7.6.2024

Uusi dynaamisen hankintamenettelyn opas julkaistu!

29.5.2024

Näin voit viestiä luomun käytöstä asiakkaille

Tervetuloa kuulemaan uusimmat tulokset luomun käytön nykytilasta julkisissa keittiöissä. Selvityksen on tuottanut Luomutetaan ruokapalvelut -hanke.   Infossa mukana Motiva Oy:n ja Monetra Oy:n asiantuntijat, jotka kertovat dynaamisesta (DPS) hankintamenettelystä.

10.4.2024

Mikä julkisten ruokapalveluiden luomun käytön tilanne nyt? Helpottaako DPS-menettely luomun saatavuutta?

18.3.2024

Liity nyt ja lisää luomun käyttöä! Katso Portaat luomuun -ohjelman liittymistarjous

13.3.2024

Selvitys: Luomun käyttö kasvanut vauhdikkaasti julkisissa keittiöissä - jo yli 60 % kertoo käyttävänsä luomua päivittäin

29.2.2024

Tule Gastro Helsinkiin 13.-15.3.2024

27.2.2024

Luomu on osa Fodbar Oy lupausta asiakkailleen

23.2.2024

Työkalut helpottavat luomun käytön lisäämistä - tule infoon 21.3.

Kuka tai mikä on Hilma? Miten saat Hilmasta parhaan hyödyn irti?

8.1.2024

Kaikki irti Hilmasta -info 15.2.2024

Luomuttamisen vuosi 2024 aloitetaan kuulemalla, miten luomun käytön lisääminen on edennyt Järvi-Saimaan palvelut Oy:n ateriapalveluissa.

8.1.2024

Tässäkin on luomua! -info 30.1.2024

28.11.2023

Lisää luomua ruokalistalle - tutustu työkaluihin

Päivässä mukana Ratkaisuja kestävään ruokapalveluun  -seminaari

6.11.2023

Tule mukaan Ateria 2023 -tapahtumaan

6.11.2023

Tässäkin on luomua! -info tänään 6.11. klo 13-14

Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään Mikkelissä 1.–2.11.2023.

10.10.2023

Luomupäivillä mukana myös ammattikeittiöasiaa

6.10.2023

Mitä luomuosaamista yrityksissä tarvitaan?

27.9.2023

Tiukka kamppailu Luomu SM -kilpailussa

22.9.2023

Rakenna oma vastuullisuusohjelma

18.9.2023

Näin luomuttaminen onnistuu

30.8.2023

Mistä sitä luomuleipää saa?

22.6.2023

Luomun oma juhlapäivä tulee taas

31.5.2023

Luomu SM -kilpailu on käynnissä

ISS Palvelut Oy ja Samiedu kertovat luomuttamisen vaiheista; mitä luomutuotteita on otettu käyttöön ja miten?

31.5.2023

Tässäkin on luomua! -info

21.4.2023

Vinkkejä luomuttamiseen ja luomuviestintään

21.4.2023

Mausta ja maista luomua!

23.3.2023

Mistä sitä luomua saa? Maitotuotteet-info

17.3.2023

Oppilasravintola Timjami edistää kouluruokailun vastuullisuutta

Tiistaina 21.3. klo 13-14 kuullaan, miten Mäntsälän Ateriapalveluissa ja Päijät-Hämeen Ateriapalveluissa on päästy luomuttamisen vauhtiin.

17.2.2023

Tässäkin on luomua!

Hernekeitto kääntyy kätevästi luomuisemmaksi. Tämän todisti Mäntsälän kunnan Ateriapalvelut LuRu-hankkeen tuotekehitystestissä. Lue lisää ja nappaa luomutettu resepti.

16.2.2023

Tämä hernekeitto on hitti!

Vastuu tulevaisuudesta saa Olarin seurakunnan suosimaan luomua

13.2.2023

Uusi TasteLuomu-tarina julkaistu!

3.2.2023

Mistä sitä luomua saa? Kasviproteiinit -info

25.1.2023

Mitä vastuullisuus maksaa? -webinaari to 2.2. klo 15-16

23.1.2023

Luomukoulutuksen nykytilan selvitys

12.1.2023

Kanrestalle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Tampereen kauppahallissa kymmenen vuotta toiminut luomuravintola Leo sulkee ovensa.

19.12.2022

Ravintola Leo lopettaa toimintansa

15.12.2022

Maksuton liittyminen Portaat luomuun -ohjelmaan tammikuun 2023 loppuun saakka

2.12.2022

Jouluherkut Luomua ravintoloista

1.12.2022

Alihankinta ja jatkojalostaminen tilalla -info

11.11.2022

Mistä niitä luomujuomia oikein saa? -info

Testaa ja anna palautetta uudesta hävikki-verkkokurssista.

6.10.2022

Ruokahävikki haltuun! -verkkokurssi

5.10.2022

Luomu SM -voittajat löytyivät Helsingistä, Porvoosta ja Kuopiosta!

Portaat luomuun -ohjelma tarjoaa asiakkailleen luomun saatavuusinfoja.

3.10.2022

Mistä niitä luomumausteita oikein saa? -info

26.9.2022

Luomu SM 2022 voittajat selvillä

21.9.2022

Katsaus luomukahvin kestävyyteen

Nyt juhlitaan luomua!

19.9.2022

EU:n Luomupäivä 23.9.

5.9.2022

Vielä ehtii mukaan Luomu SM -taistoon

29.8.2022

Luomutuotannon perusteet ja hankintojen vaikutus monimuotoisuuteen -info 1.9.2022

2.6.2022

Luomuluonnontuotteista elämyksiä ravintoloiden asiakkaille

16.5.2022

Tervetuloa LuRu-hankkeen infoihin!

Hallitusohjelman mukainen ilmastoruokaohjelma on valmistunut! Kaikki halutaan innostaa ja rohkaista toteuttamaan ohjelmaa.

16.5.2022

Ilmastoruokaohjelman julkaisuwebinaari

Ruuantuotanto on yksi merkittävästi luonnon monimuotoisuuteen eli biodiversiteettiin vaikuttava ja siitä riippuvainen tuotannonala.

6.5.2022

Luonnon monimuotoisuus hankinnoissa

Luomuruoka on nyt osa Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilän vastuullisuustyötä

29.4.2022

Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan

20.4.2022

Luomu 2.0 toimuntasuunnitelman esittely 6.5. klo 8.30

Tule mukaan kuulemaan konkreettisia keinoja, joiden avulla kasvattajat voivat vaikuttaa ruokalautaseen sekä edistää opetussuunnitelman kestävyys- ja ruokakasvatustavoitteita.

13.4.2022

Miten kasvattajana voit vaikuttaa koulu- ja päiväkotiruokailuun? -webinaari pe 22.4.2022 klo 9.30–11.00

Bernerillä valmistetaan ja maahantuodaan elintarvikkeita ammattikeittiöiden tarpeisiin. Brändivalikoimasta tunnetuimpia ovat Kikkoman ja kotimainen Rajamäen.

13.4.2022

Luomua kiitos!

Reilu kauppa yhdistää viljelijät kuluttajiin ja huolehtii ketjun kaikilla askelmilla, että kauppa on reilua.

6.4.2022

Reilut tuotteet ympäristölle ja ihmisille

30.3.2022

Kaarea mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan: tavoitteena vastuullisemmat ateriat

Salon seurakunnan työ ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi sai alkuvuodesta uuden ulottuvuuden, kun seurakunta liittyi Portaat luomuun -ohjelmaan.

28.3.2022

Luomulla lisää vaikuttavuutta Salon Seurakunnan ympäristötyöhön

Ikaalisten kaupungin ruokapalvelut ovat ottaneet seuraavan askeleen hankintojen vastuullisuudessa. Lähiruoan ja kotimaisten raaka-aineiden käytön lisäksi Ikaalisissa halutaan nyt kasvattaa luomutuotteiden osuutta.

15.3.2022

Ikaalisten ruokapalveluiden luomun käytölle vauhtia Portaat luomuun -ohjelmasta

28.2.2022

Tutkittua tietoa luomusta -webinaarisarja käynnistyy

Konnun keittiö haluaa kehittää ikäihmisten hoivaa yhdessä taustalla toimivan yhteiskunnallisen yrityksen kaksi.nolla Oy:n kanssa. Yksi Konnun keittiön tavoitteista on tarjota Kontukotien asukkaille laadukasta kotiruokaa.

24.2.2022

Konnun keittiössä luomu on osa laadukasta ruokaa

24.2.2022

Vastuullisuus ravintolatoiminnassa haltuun!

Mitä, jos uudistaisit ruokalistan trendikkäällä luomumarja-aronialla, joka on viljelty ja jalostettu Suomessa?

10.2.2022

Hurmaa asiakkaasi luomumarja-aronialla!

22 % koulumaidosta on jo luomua

7.2.2022

Koulujakelutuki kannustaa luomun käyttöön

1.2.2022

Luomun saatavuus-info sarja alkaa!

26.1.2022

Tarinoita vuoden 2021 Luomu SM -voittajista

16.12.2021

Nyt luomutetaan ruokapalvelut!

Elinkaarianalyysissä tutkitun luomukuohuviinin hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin tavanomaisesti tuotetun.

14.12.2021

Luomukuohuviinillä pieni hiilijalanjälki

1.12.2021

Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas julkaistu

12.11.2021

Luomua myös jouluna

3.11.2021

Katso upea Luomu SM -voittajavideo

Eniten luomua lisäsivät vuonna 2020 Luminjoen kunnan ateriapalvelut sekä helsinkiläinen hotelli Helka

27.10.2021

Luomu SM 2021 voittajat selvillä

27.10.2021

Kuluttaja haluavat luomua myös ruokapalveluihin

5.10.2021

Luomu SM 2021 voittajat julkistetaan 27.10.

23.9.2021

Luomulle vihdoin oma päivä!

29.6.2021

Kohti 25 % luomutavoitetta ruokapalveluissa -webinaarin tallenne

23.6.2021

Luomu 2.0 -luomuohjelma julkaistu

22.6.2021

Kohti 25 % luomutavoitetta ruokapalveluissa -webinaarin esitykset

15.6.2021

Luomuwebinaarin ti 15.6. klo 13-16 osallistumislinkki

10.6.2021

Miten tuplata luomu julkisissa ruokapalveluissa?

1.6.2021

Alavuden kylmäpuristettu luomurypsiöljy sopii loistavasti salaattipöytiin

24.5.2021

Luomureseptiikkaa ammattikeittiöihin -webinaari to 27.5. klo 13.00-14.30

19.5.2021

Kohti 25 prosentin luomutavoitetta ruokapalveluissa -webinaari 15.6. klo 13-16

16.4.2021

Luomuliiton webinaari kumppanuusmaataloudesta ke 5.5.

13.4.2021

Webinaari to 6.5. klo 14-15; Pk-yrittäjien tuotteet kuntien ruokalistoille tuotannonohjausjärjestelmän avulla

6.4.2021

Luomufaktaa Ruokafakta-sivustolla

30.3.2021

Pohjois-Savon luomutuotanto pärjää hyvin valtakunnallisessa vertailussa

Tietosuoja