• TasteLuomu
    • Tarinat
    • Luomu SM
    • Mitä on luomu?
    • Luomutuotteet
    • In English
    • På Svenska
  • Ravintolahaku
    • Julkiset ruokapalvelut
  • Yhteys
LuRu-hanke Ammattilaisille
  • TasteLuomu
    • Tarinat
    • Luomu SM
    • Mitä on luomu?
    • Luomutuotteet
    • In English
    • På Svenska
  • Ravintolahaku
    • Julkiset ruokapalvelut
  • Ammattilaisille
    • Portaat Luomuun
      • Portaat Luomuun
      • Liity Portaat luomuun -ohjelmaan
      • Rekisteröitymisen vaiheet
      • Portaiden kriteerit
      • Steps to Organic
      • Stegvis mot eko
    • Luomuinfo
      • Miksi luomu?
      • Luomu keittiössä
      • Luomun hinta
      • Luomun hankinta
      • Varmasti luomua
      • Luomuviestintä
      • Uutuustuotteita
      • Luomutesti
      • Luomu SM
      • Hyvä tietää!
      • Ekoruokakone
    • Tuottajille
      • Tuottajille
      • Helpotuksia luomumyyntiin
      • Portaat luomuun keittiöt
      • Toiveet toimittajille
      • Käytetyimmät luomutuotteet
    • Yhteys
  • LuRu
    • Etusivu
      • Ruokapalvelut
      • Ajankohtaista
      • Tapahtumat
      • Reseptipankki
      • Materiaalit
      • Yhteistyössä
    • Tilaa uutiskirje
    • Yhteys
  • Yhteys
  • Etusivu

23.3.2023

Mistä sitä luomua saa? Maitotuotteet-info

17.3.2023

Oppilasravintola Timjami edistää kouluruokailun vastuullisuutta

Tiistaina 21.3. klo 13-14 kuullaan, miten Mäntsälän Ateriapalveluissa ja Päijät-Hämeen Ateriapalveluissa on päästy luomuttamisen vauhtiin.

17.2.2023

Tässäkin on luomua!

Hernekeitto kääntyy kätevästi luomuisemmaksi. Tämän todisti Mäntsälän kunnan Ateriapalvelut LuRu-hankkeen tuotekehitystestissä. Lue lisää ja nappaa luomutettu resepti.

16.2.2023

Tämä hernekeitto on hitti!

Vastuu tulevaisuudesta saa Olarin seurakunnan suosimaan luomua

13.2.2023

Uusi TasteLuomu-tarina julkaistu!

3.2.2023

Mistä sitä luomua saa? Kasviproteiinit -info

25.1.2023

Mitä vastuullisuus maksaa? -webinaari to 2.2. klo 15-16

23.1.2023

Luomukoulutuksen nykytilan selvitys

12.1.2023

Kanrestalle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Tampereen kauppahallissa kymmenen vuotta toiminut luomuravintola Leo sulkee ovensa.

19.12.2022

Ravintola Leo lopettaa toimintansa

15.12.2022

Maksuton liittyminen Portaat luomuun -ohjelmaan tammikuun 2023 loppuun saakka

2.12.2022

Jouluherkut Luomua ravintoloista

1.12.2022

Alihankinta ja jatkojalostaminen tilalla -info

11.11.2022

Mistä niitä luomujuomia oikein saa? -info

Testaa ja anna palautetta uudesta hävikki-verkkokurssista.

6.10.2022

Ruokahävikki haltuun! -verkkokurssi

5.10.2022

Luomu SM -voittajat löytyivät Helsingistä, Porvoosta ja Kuopiosta!

Portaat luomuun -ohjelma tarjoaa asiakkailleen luomun saatavuusinfoja.

3.10.2022

Mistä niitä luomumausteita oikein saa? -info

26.9.2022

Luomu SM 2022 voittajat selvillä

21.9.2022

Katsaus luomukahvin kestävyyteen

Nyt juhlitaan luomua!

19.9.2022

EU:n Luomupäivä 23.9.

5.9.2022

Vielä ehtii mukaan Luomu SM -taistoon

29.8.2022

Luomutuotannon perusteet ja hankintojen vaikutus monimuotoisuuteen -info 1.9.2022

2.6.2022

Luomuluonnontuotteista elämyksiä ravintoloiden asiakkaille

16.5.2022

Tervetuloa LuRu-hankkeen infoihin!

Hallitusohjelman mukainen ilmastoruokaohjelma on valmistunut! Kaikki halutaan innostaa ja rohkaista toteuttamaan ohjelmaa.

16.5.2022

Ilmastoruokaohjelman julkaisuwebinaari

Ruuantuotanto on yksi merkittävästi luonnon monimuotoisuuteen eli biodiversiteettiin vaikuttava ja siitä riippuvainen tuotannonala.

6.5.2022

Luonnon monimuotoisuus hankinnoissa

Luomuruoka on nyt osa Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilän vastuullisuustyötä

29.4.2022

Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan

20.4.2022

Luomu 2.0 toimuntasuunnitelman esittely 6.5. klo 8.30

Tule mukaan kuulemaan konkreettisia keinoja, joiden avulla kasvattajat voivat vaikuttaa ruokalautaseen sekä edistää opetussuunnitelman kestävyys- ja ruokakasvatustavoitteita.

13.4.2022

Miten kasvattajana voit vaikuttaa koulu- ja päiväkotiruokailuun? -webinaari pe 22.4.2022 klo 9.30–11.00

Bernerillä valmistetaan ja maahantuodaan elintarvikkeita ammattikeittiöiden tarpeisiin. Brändivalikoimasta tunnetuimpia ovat Kikkoman ja kotimainen Rajamäen.

13.4.2022

Luomua kiitos!

Reilu kauppa yhdistää viljelijät kuluttajiin ja huolehtii ketjun kaikilla askelmilla, että kauppa on reilua.

6.4.2022

Reilut tuotteet ympäristölle ja ihmisille

30.3.2022

Kaarea mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan: tavoitteena vastuullisemmat ateriat

Salon seurakunnan työ ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi sai alkuvuodesta uuden ulottuvuuden, kun seurakunta liittyi Portaat luomuun -ohjelmaan.

28.3.2022

Luomulla lisää vaikuttavuutta Salon Seurakunnan ympäristötyöhön

Ikaalisten kaupungin ruokapalvelut ovat ottaneet seuraavan askeleen hankintojen vastuullisuudessa. Lähiruoan ja kotimaisten raaka-aineiden käytön lisäksi Ikaalisissa halutaan nyt kasvattaa luomutuotteiden osuutta.

15.3.2022

Ikaalisten ruokapalveluiden luomun käytölle vauhtia Portaat luomuun -ohjelmasta

28.2.2022

Tutkittua tietoa luomusta -webinaarisarja käynnistyy

Konnun keittiö haluaa kehittää ikäihmisten hoivaa yhdessä taustalla toimivan yhteiskunnallisen yrityksen kaksi.nolla Oy:n kanssa. Yksi Konnun keittiön tavoitteista on tarjota Kontukotien asukkaille laadukasta kotiruokaa.

24.2.2022

Konnun keittiössä luomu on osa laadukasta ruokaa

24.2.2022

Vastuullisuus ravintolatoiminnassa haltuun!

Mitä, jos uudistaisit ruokalistan trendikkäällä luomumarja-aronialla, joka on viljelty ja jalostettu Suomessa?

10.2.2022

Hurmaa asiakkaasi luomumarja-aronialla!

22 % koulumaidosta on jo luomua

7.2.2022

Koulujakelutuki kannustaa luomun käyttöön

1.2.2022

Luomun saatavuus-info sarja alkaa!

26.1.2022

Tarinoita vuoden 2021 Luomu SM -voittajista

16.12.2021

Nyt luomutetaan ruokapalvelut!

Elinkaarianalyysissä tutkitun luomukuohuviinin hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin tavanomaisesti tuotetun.

14.12.2021

Luomukuohuviinillä pieni hiilijalanjälki

1.12.2021

Vastuullisten ruokapalveluiden hankintaopas julkaistu

12.11.2021

Luomua myös jouluna

3.11.2021

Katso upea Luomu SM -voittajavideo

Eniten luomua lisäsivät vuonna 2020 Luminjoen kunnan ateriapalvelut sekä helsinkiläinen hotelli Helka

27.10.2021

Luomu SM 2021 voittajat selvillä

27.10.2021

Kuluttaja haluavat luomua myös ruokapalveluihin

5.10.2021

Luomu SM 2021 voittajat julkistetaan 27.10.

23.9.2021

Luomulle vihdoin oma päivä!

29.6.2021

Kohti 25 % luomutavoitetta ruokapalveluissa -webinaarin tallenne

23.6.2021

Luomu 2.0 -luomuohjelma julkaistu

22.6.2021

Kohti 25 % luomutavoitetta ruokapalveluissa -webinaarin esitykset

15.6.2021

Luomuwebinaarin ti 15.6. klo 13-16 osallistumislinkki

10.6.2021

Miten tuplata luomu julkisissa ruokapalveluissa?

1.6.2021

Alavuden kylmäpuristettu luomurypsiöljy sopii loistavasti salaattipöytiin

24.5.2021

Luomureseptiikkaa ammattikeittiöihin -webinaari to 27.5. klo 13.00-14.30

19.5.2021

Kohti 25 prosentin luomutavoitetta ruokapalveluissa -webinaari 15.6. klo 13-16

16.4.2021

Luomuliiton webinaari kumppanuusmaataloudesta ke 5.5.

13.4.2021

Webinaari to 6.5. klo 14-15; Pk-yrittäjien tuotteet kuntien ruokalistoille tuotannonohjausjärjestelmän avulla

6.4.2021

Luomufaktaa Ruokafakta-sivustolla

30.3.2021

Pohjois-Savon luomutuotanto pärjää hyvin valtakunnallisessa vertailussa

29.3.2021

EU:n luomuohjelmalla halutaan edistää luomun kysyntää

29.3.2021

Kouluruokawebinaari

18.3.2021

Samiedussa luomu näkyy nyt myös asiakkaille

3.3.2021

Luomuravintola.fi löytää luomun helpommin

3.3.2021

Luomu SM 2021 -kilpailu on käynnistynyt

25.2.2021

Luomun myynti Suomessa kasvaa kohisten

25.2.2021

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan osallistuvat valittu

17.2.2021

Tutkimus: 60 % äänestäisi vastuullisuutta tukevaa kuntavaaliehdokasta

17.2.2021

Ammattiopisto Samiedu liittyy Portaat luomuun -ohjelmaan

9.2.2021

Finlandia-talon ruokafilosofia rakentuu luonnonmukaisuuteen

9.2.2021

Vielä ehtii hakea Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan

22.12.2020

Maistuvaa joulua!

21.12.2020

Zum Beispiel lumoaa luovuudella ja luomulla

23.11.2020

Sodexon Foodhub panostaa luomuun

6.11.2020

Katso upea Luomu SM -voittajavideo

3.11.2020

Luomu SM 2020 voitto ratkesi prosentin erolla

22.10.2020

Heinon Tukusta löytyy laaja luomuvalikoima

22.10.2020

Puukarin Pysäkillä luomu on itsestään selvyys

6.10.2020

Nurmeksen luomuruokaviikolla 53 % lähiluomua

2.10.2020

Valtakunnalliset Luomupäivät verkossa

16.9.2020

Luomupastaa lautasille

16.9.2020

Luomua 25 % vuoteen 2030 mennessä

15.9.2020

Koulujakelutuki kannustaa luomutuotteiden käyttöön

1.9.2020

Tähdistä tunnistaa luomuravintolan

17.6.2020

Vielä ehtii mukaan Vuoden Luomutuote -kilpailuun

8.6.2020

Luomulle edelleen korkeampi koulujakelutuki

18.5.2020

Innovatiivisuudella paikallisuutta ruokalistalle -webinaari

15.5.2020

Ruokamatkailun uudet tuotesuositukset

6.5.2020

Luomusta tulee maukkaampaa ruokaa!

16.4.2020

Ravintola Kaari sai toisen luomutähden

9.4.2020

Kouluhedelmä- ja vihannestuelle jatkoaikaa

1.4.2020

Attendossa hyvä ruoka on osa hyvää hoivaa

26.3.2020

Kymenlaakson steinerkoulussa luomuprosentti on huikeat 91 %

20.3.2020

Nurmeksessa tarjotaan luomua, koska se maistuu paremmalta

19.3.2020

Palvelu toimii normaalisti

12.3.2020

Ruoan alkuperä näkyville

28.2.2020

Portaat luomuun -ohjelma osa Savon koulutuskuntayhtymän visiota

24.2.2020

Kuopion Saana tarjoaa tähtiruokaa

Tietosuoja Saavutettavuusseloste