Luomu SM titteli odottaa ottajaansa

Suomessa on menossa luomubuumi. Luomutuotanto kasvaa Suomessa Eviran tiedotteen mukaan nyt enemmän kuin kahteenkymmeneen vuoteen. Luomubuumi näkyy myös ravintoloissa ja kahviloissa. Lähes kaikki ravintolat (90 %) käyttävät luomua ainakin joskus (Taloustutkimus Oy, Food Service Feedback 2017 -tutkimus). Kuitenkin luomumaininnat ovat usein epäselviä tai luomua ei mainita lainkaan.

Tänä vuonna etsitään erityisesti sellaisia toimijoita, jotka ovat onnistuneet lisäämään luomun käyttöä eniten edelliseen vuoteen verrattuna. Kilpailussa tarkastellaan luomun osuutta toimipaikkakohtaisesti käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. Kilpailun ohjeet löytyvät osoitteesta. Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki luomua käyttävät julkiset ja yksityiset ammattikeittiöt. Voittajat julkaistaan to 18.10.2018 Luomuelintarvikepäivässä Finlandia-talolla.

Katso kilpailun ohjeet täältä.

  • 31.05.2018