Luomuinstituutin luennot käynnistyvät

Tervetuloa Tutkittua tietoa luomusta –luennolle!

Luomuinstituutin Tutkittua tietoa luomusta –kevään 2015 luentosarja käynnistyy niin kuluttajia kuin ravitsemus- ja ravintola-alan ammattilaisia kiinnostavalla luennolle. Luennon aiheena ti 3.2. klo 9-10 aiheena on Luomuruoan ja tavanomaisen ruoan koostumuserot. Luennon pitää professori Raija Tahvonen Luonnonvarakeskuksesta.

Ruoalla ja ruoalla on eroa. Aiheesta julkaistiin kesällä 2014 laaja kansainvälinen tutkimus, jossa selvitettiin eri tuotantotavoilla tuotettujen kasviperäisten elintarvikkeiden kemiallista koostumusta. Tutkimus osoitti, että luomuruoassa on enemmän antioksidantteja, vähemmän kadmiumia ja harvemmin torjunta-ainejäämiä. Luennolla Raija Tahvonen esittelee tutkimuksen tuloksia ja pohtii, mitä tulokset merkitsevät ihmisen terveyden kannalta. Luennoitsija Tahvonen kuuluu Luomuinstituutin asiantuntijaverkostoon.

Aika: ti 3.2. klo 9.00–10.00. Luomupuuro ja kahvi-/teetarjoilu klo 8.30 alkaen.

Paikka: Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 7 (Cultiva), neuvotteluhuone 1003

Verkko-osallistuminen: Luennolle voi osallistua myös verkon kautta Luomuinstituutin verkkokokoushuoneessa, valitse ”Enter as a Guest”. 

Luento tallennetaan ja luentoesitys sekä -video ovat katsottavissa luennon jälkeen Luomuinstituutin verkkosivuilta. Ohjeet verkkokokoukseen osallistumiseen ja luentomateriaalit löytyvät Luomuinstituutin kotisivuilta osoitteesta: www.luomuinstituutti.fi

Tutkittua tietoa luomusta –luennot jatkuvat koko kevään joka toinen tiistai 3.2.2015 alkaen. Tutustu koko luentosarjan ohjelmaan: www.luomuinstituutti.fi Luennot ovat kaikille avoimia, eikä niille tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

------

Lisätietoja:
Heli Peltola
Viestintäsuunnittelija
Helsingin yliopisto
Luomuinstituutti
Lönnrotinkatu 7
50100 MIKKELI
puh. +358 445 906 834
heli.peltola@helsinki.fi
www.luomuinstituutti.fi
www.facebook.com/luomuinstituutti

  • 29.01.2015