Kymenlaakson steinerkoulussa luomuprosentti on huikeat 91 %

Kymenlaakson steinerkoulussa on valmistettu sesongin mukaista, lähellä tuotettua luomuruokaa jo 17 vuotta. Luomun käyttöprosentti on huikea 91% ja nyt steinerkoulu liittyi mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan suoraan ylimmälle tasolle.

Olemme aina olleet ylpeitä koulumme ruoasta ja tekemistämme tietoisista valinnoista ruoan laadun takaamiseksi. Ruoasta, joka tehdään paikan päällä alusta loppuun laadukkaista luomu raaka-aineista. Liittymällä Portaat luomuun -ohjelmaan, halusimme lisätä tietämystä koulustamme ja tavastamme toimia” -kertoo emäntä Johanna Heikkilä.

Steinerkoulun keittiöfilosofia nojaa ajatukseen, että jokaisella on oikeus monipuoliseen, ravitsevaan ja puhtaaseen ravintoon. Tähän oikeuteen sisältyy myös vastuu itsestä, kanssaihmisistä ja ympäristöstä. Koulun yhteisellä ruokailulla on valtava sosiaalinen merkitys; se on parasta ruoka-, tapa- ja ympäristövastuu kasvatusta. Ruokailu on osa koulun kasvatustehtävää ja ruoan arvostuksen opettamista.
Ruoan laadulla on oleellinen vaikutus maistuvuuteen. Mitä maistuvampaa ruoka on, sitä paremmin se tulee syödyksi ja sitä paremmin se tukee lasten ja nuorten kehittymistä ja jaksamista koulussa.

Lähes kaikki tehdään itse
Steinerkoulun keittiössä leivät leivotaan, juurekset kuoritaan, mehut keitetään ja välillä viljakin jauhetaan itse. Tavanomaisia tuotteita keittiössä käytetään vain silloin, jos luomu vaihtoehtoja ei ole saatavissa. Tavanomaisena käytetään mm. lasten, vanhempien ja isovanhempien koululle keräämiä marjoja, kasvattamia hedelmiä ja kasviksia.

Luomua ravintolat/Portaat luomuun -ohjelma
Luomua ravintola -hakupalvelu avattiin kesäkuussa 2016. Hakupalvelulla halutaan helpottaa kuluttajia löytämään ne ruokapalvelut ja ravintolat, joissa tarjotaan luomusta valmistettua ruokaa ja luomutuotteita. Hakupalvelussa on tällä hetkellä yli 2400 toimipaikan yhteystiedot ja se on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa. Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon Koulutus Oy, www.luomuravintola.fi.

Lisätietoja:
Johanna Heikkilä, emäntä, Kymenlaakson steinerkoulu, p. 040 80 85 490, johanna.heikkila(at)steinerkasvatus.fi

  • 26.03.2020