Ruokaa rakkaudella ja yhteistyötä luomutreffeillä

Savon koulutuskuntayhtymän Ravintolapalvelu Savon Catering on lisännyt luomun käyttöä jo vuodesta 2008. Luomu on vakiinnuttanut paikkansa opiskelijoiden aamupuurossa ja lounastarjoiluissa. Ruokapalvelun motto ”Ruokaa rakkaudella” ja iloinen yhdessä tekemisen fiilis näkyvät ruokapalvelun toiminnassa. 

Kokemäen Luomutreffeillä kokoontui aktiivinen joukko luomutuottajia, jatkojalostajia ja ruokapalvelujen edustajia keskustelemaan ja ideoimaan. Treffien aikana syntyi uusia yhteistyöavauksia esimerkiksi luomubroilerin sekä luomuherneen toimituksista Satakunnan alueen ruokapalveluille. Maaliskuussa luomutreffit järjestetään Oulussa ja Jyväskylässä.

Tässäkin on luomua -infossa kuullaan ruokapalveluiden kokemuksia luomuttamisesta. Miten tuotekehitys etenee, mistä sopivia luomutuotteita löytyy ja miten kustannuksia pyritään taltuttamaan? 

Hernekeittoprojektissa huomattiin, että yhteistyö on luomuttamisen avain. Mäntsälässä koululaiset herkuttelivat luomutetulla hernekeitolla, jossa käytettiin luomuherneitä ja yhteistyöllä kehitettyä luomulihatuotetta.

Jyväskylän työpajassa perehdyttiin luomumausteisiin sekä testattiin välipala - ja jälkiruokareseptiikkaa. 

.

Lue lisää helmikuun uutiskirjeestä

.

Kuva: Heli Tossavainen 

  • 28.02.2023