EU:n luomupäivä 23.9.

Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa.

Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietämystä luomusta sekä lisätä luomun kulutusta ja tuotantoa. Luomutuotantoa kannattaakin juhlia, sillä se on sopusoinnussa luonnon, eläinten ja ihmisten hyvinvoinnin kanssa! 

.

Ruokapalvelut mukaan juhlimaan

Juhlapäivä on tänä vuonna lauantai, mutta luomua voi juhlia läpi viikon. Teemaviikkoa voi juhlia juuri itselleen sopivalla tavalla, kuten tarjoamalla luomuista ruokaa ja kertomalla luomusta ruokailijoille. 

Katso vinkit juhlintaan: Ruokapalvelut mukaan juhlimaan!

.

.

Eväät juhlintaan

Materiaalipankkiin kootaan materiaalia ammattikeittiöille, joissa luomu näkyy ja maistuu: reseptejä, julisteita, kuvia sekä ruokalistapohjia. Ota talteen myös luomuteemaiset värityskuvat. 

Lataa ja tallenna EU:n luomupäivän materiaalit Dropboxista. 

Se onnistuu näin:

  1. Avaa materiaalipankki tästä: EU:n luomupäivän materiaalit 2023  |  dropbox.com
  2. Materiaalit on jaettu kansiohin. Avaa kansiot ja tutustu niiden sisältöön. Materiaalit avautuvat suurempaan näkymään klikkaamalla.
  3. Tallenna haluamasi materiaalit omalle koneelle klikkaamalla Download.

.

Miten voit valmistautua? 

Suunnittele ruokalistaa. Haluatteko tarjota luomua esimerkiksi yhtenä päivänä enemmän vai hieman joka päivä? Valitse teemaviikolle tai -päivälle helposti luomutettavia reseptejä. 

Testattuja luomureseptejä löydät Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen reseptipankista, EU:n luomupäivän materiaalipankista ja Ekoruokakoneesta.

Ennakoi raaka-ainetarpeita. Ole yhteydessä tukkuun ja muihin tavarantoimittajiin jo hyvissä ajoin. Kerro millaisia luomuraaka-aineita haluatte tarjota juhlaviikolla ja anna arvio käyttömääristä. 

.

      

.

Katso myös:

  • 03.05.2023