Ruokapalvelut

Mukana luomuttamassa on 11 julkisella sektorilla toimivaa ruokapalvelua eri puolilta Suomea. Tutustu ruokapalveluihin, luomuttamisen tavoitteisiin ja lue miksi luomua halutaan käyttää lisää.

.

.

Servica Oy

Servica Oy

Servica Oy on koko Pohjois-Savon alueella toimiva ruokapalveluita tuottava yritys. Servica valmistaa päivän ateriat niin päiväkotien lapsille ja koulua käyville nuorille kuin hoivakohteiden asiakkaille ja sairaaloiden potilaille. Tuotantokeittiöitä on yhteensä 15 ja ruokapalveluiden työtehtävissä työskentelee lähes 600 servicalaista. Ruokapalveluiden lisäksi Servica tuottaa asiakkailleen mm. kiinteistöjen ylläpidon, puhtauden, välinehuollon ja logistiikan palveluita sekä apuvälineiden huoltoa.

”Me palvelemme, jotta yhteiskunta voi toimia”, kuvailee ruokapalvelusuunnittelija Leila Koistinen Servican toimintaperiaatetta.

Vastuullisuus kattaa koko liiketoiminnan

Servica on nostanut vastuullisuuden yhdeksi strategian painopisteistä ja se kattaa koko liiketoiminnan. Erityisesti huomioidaan toiminnan vaikutukset asiakkaiden turvallisuuteen ja terveyteen sekä varmistetaan palvelun laatu ja palvelulupausten toteutuminen. ”Asiakkaamme turvallisuudesta ja terveydestä huolehtiminen on meille erityisen tärkeää, koska toimintamme vaikuttaa laajasti eri ikäisiin ja -kuntoisiin väestöryhmiin Pohjois-Savossa.”

Luomu tukee asiakaslupausten toteutumista

Luomutuotteiden käytön lisääminen on osa Servica vastuullisuustekoja. Päätös luomun käytön lisäämisestä tehtiin syksyllä 2023 ja Servica liittyi samaan aikaan mukaan Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeeseen. Hankkeelta Servica toivoo tukea erilaisiin tapoihin lisätä luomutuotteiden käyttöä ruokalistoilla sekä lisätietoa luomutuotteiden laadullisista vaatimuksista, jotta niitä voidaan hyödyntää elintarvikekilpailutuksissa. Luomun käyttö tukee myös asiakaslupausten toteutumista. ”Toivomme, että voimme luomun käyttöä lisäämällä tukea asiakkaitamme kuntien ilmastostrategioiden toteuttamisessa.”

Ruokapalvelu on käyttänyt joitain luomutuotteita jo aiemmin. Nyt luomun osuutta halutaan kasvattaa suunnitelmallisesti ja ison organisaation toimintatapoihin sopivilla tavoilla hinta ja laatu huomioiden. Luomutuotteiden käytöstä halutaan kertoa myös ruokailijoille. Asiakasviestinnässä otetaan käyttöön Tässäkin on luomua -merkki, joka kertoo ruokailijoille, että ruoanvalmistuksessa on käytetty luomuraaka-aineita.

.

Kuva: Servica Oy

Teksti: Tutta Rinkinen

.

Jaa artikkeli