Luomu SM

Luomu SM on kaikille luomua käyttäville ravintoloille ja ruokapalveluille tarkoitettu kilpailu, jossa etsitään eniten luomun käyttöä lisännyttä toimijaa.

Kilpailua on käyty vuodesta 2014. Kilpailun säännöt ja osallistumisohjeet löydät täältä.
 

Kaikki Luomu SM voittajat:

Vuoden 2019 Luomu SM -kilpailussa kovia tuloksia

Vuoden 2019 Luomu SM -kilpailussa kovia tuloksia

Julkisella sektorilla voitto meni Tampereelle Ahlman opistolle 23 % luomun käytön lisäämisellä vuoden 2018 aikana.

Luomu SM kilpailun perussarjojen voittajat:

Suuri julkinen toimija:
Helsingin Palvelukeskus palasi voittokantaan. Vuonna 2018 Helsingin päiväkotien elintarvikehankinnoista 17,9 prosenttia oli luomua. ”Luomun käyttö on osa Helsingin päiväkotien ruokapalvelun vastuullisuustyötä.” - kehityspäällikkö Eeva Saarinen.  

Keskisuuri julkinen toimija:
Laurea amk:n BarLaurea nousi niukasti yhden prosentin erolla voittajaksi omassa sarjassaan vuoden tauon jälkeen. BarLaureassa luomun osuus on 36 %. ” Haluamme toimia esimerkkinä ja opettaa restonomiopiskelijoille, kuinka lähi- ja luomuraaka-aineita sekä -ruokia voidaan käyttää myös oppilaitosympäristössä.” - ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.

Pieni julkinen toimija:
Ensimmäisen kerran Luomu SM -kilpailun voitto meni seurakunnan leirikeskukselle. Susiniemen leirikeskus Mikkelissä nappasi täpärästi sarjan voiton 22 % luomuosuudella. ”Etenkin kirkon ympäristödiplomi kannustaa luomun käytössä ja meidän julkisten toimijoiden velvollisuus on näyttää esimerkkiä.” - emäntä Tarja Lappalainen.

Pieni yksityinen toimija:
Ravintola Härmän Rati, Järvenpää, luomua huimat 99 %. ”Kalan ku sais luomuna, solis täys sata!” -ravintoloitsija Juha Ollila.

Keskisuuri yksityinen toimija:
Oppilasravintola Timjami/Tampereen steinerkoulu, luomua 87 %. ”Kun käyttää luomua, tietää käyttävänsä vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, hyvänmakuisia ja laadukkaita tuotteita.” - emäntä Merja Jokiniemi

Suuri yksityinen toimija:
UniCafe, YLVA, luomua 10,9 %. ”Meille on kunnia-asia osoittaa, että kestävät valinnat ovat mahdollisia myös opiskelijalounaan hintaraameissa.” - hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju.

Jaa artikkeli