
Oppilasravintola Timjami
81% luomun käyttöaste siivitti tamperelaisen Oppilasravintola Timjamin Luomu SM -voittoon viime vuonna jo seitsemättä kertaa keskisuurten yksityisten ravintoloiden sarjassa.
Timjamin ruokalistat rakentuvat luomun, puhtaiden raaka-aineiden ja sesonkiruoan ympärille. Sopivien raaka-aineiden etsiminen vaatii välillä aikaa, mutta Timjamin emäntä Merja Jokiniemi ei näe sitä ylimääräisenä työnä vaan tärkeänä osana hänen tehtäväänsä.
Innostus ja sitoutuminen luomun käyttöön näkyy myös henkilökunnassa: Timjamissa luomu on osa ammattiylpeyttä. Itse tehty ja laadukas ruoka saa paljon kiitosta ruokailevilta opiskelijoilta, mutta on tärkeä arvo myös henkilökunnalle.
”Meidän keittiöhenkilökunnalle lisäarvoa tuo mielekäs työ, jossa oikeasti tehdään ruokaa eikä vain yhdistellä komponentteja. Kun käyttää luomua, tietää käyttävänsä vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, hyvänmakuisia ja laadukkaita tuotteita. Tämä lisää omaa ammattiylpeyttä ja motivaatiota, kun saa käyttää hyviä aineksia." -Merja Jokiniemi
Timjami on Portaat luomuun -ohjelman korkeimmalla portaalla ja kolmen luomutähden ravintola.
Kuva: Oppilasravintola Timjami