BarLaurea
Laurea-ammattikorkeakoulun opetusravintola BarLaurea vei viime vuonna jo kuudetta kertaa voiton Luomu SM -kilpailussa. Voitto ansaittiin huimalla 40% luomun käyttöasteella.
Opetusravintolassa työskentelevät tulevat ruoka-alan kehittäjät eli ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat. Luomu ja kestävän kehityksen mukaiset toimintamallit ovat tärkeä osa opetusta.
"Luomun käyttäminen on meille tärkeää, koska haluamme käyttää puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita. BarLaureassa harjoittelee vuosittain satoja opiskelijoita ja käy tuhansia asiakkaita, haluamme näyttää heille, miten luomua voi käyttää ja miltä se maistuu," kommentoi BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.
Luomuista ruokaa on tarjoiltu BarLaureassa jo vuodesta 2009. Tällä hetkellä käytössä on lähes 90 luomutuotetta. Portaat luomuun -ohjelmassa ravintola on portaalla 5 ja 3 tähden luomuravintola.
Kuvat: BarLaurea / Anikó Lehtinen