LUOMU-TIEDON LISÄÄMINEN LAJITTELURYHMÄKSI
Tieto luomu-tuotantotavasta lisätään varastokortille lajitteluryhmien avulla. Uusi lajitteluryhmä lisätään ohjelman kohdassa: Perustiedot – Ryhmät – Lajitteluryhmät. Lisää uusi lajitteluryhmä ja anna sen nimeksi Luomu. Tallenna lajitteluryhmä ja avaa rivi uudelleen tuplaklikkauksella tai avaa-painikkeen avulla. Lisää lajitteluryhmälle alaryhmäksi Luomu.
 
LUOMU-TIEDON LISÄÄMINEN VARASTOKORTILLE
Kun lajitteluryhmä on lisätty perustietoihin, lisätään luomu-tieto varastokortille. Avaa varastokortti ja siirry lajitteluryhmät-välilehdelle. Näet listan kaikista perustietoihin luoduista lajitteluryhmistä, joista yhden tulisi olla Luomu. Avaa ko. lajitteluryhmä sen edessä olevan kolmion avulla, jolloin aukeaa lista alaryhmistä. Valitse tuotteelle alaryhmä Luomu asettamalla rasti ruutuun. Tallenna varastokortti.  
 
VARASTOTAPAHTUMAT-RAPORTTI LUOMUN KÄYTTÖMÄÄRISTÄ
Varastotapahtumat-raportin avulla voidaan syöttää luomun käyttötiedot Portaat luomuun -ohjelman KÄTSY-järjestelmään. Varastoraportti voidaan ottaa, kun varastokorteille on lisätty luomu-tieto ja varastopaikalle on tehty lähetyslistakirjauksia. Raportti perustuu lähetyslistakirjauksiin. Kun taustatiedot ovat kunnossa, voidaan rakentaa raporttipohja.

Lisää uusi raporttipohja ohjelman kohdassa: Varasto – Varastotapahtumat-raportti – Lisää.

Raporttipohjaan valitaan seuraavat tiedot:
Nimeä raportti ja määritä seuraavat rajaukset. Varastopaikat, toimittajat, laskutettava ja ryhmät valitaan sen mukaan, mitä tietoja raportille halutaan milläkin kerralla ottaa. Mikäli halutaan raportoida koko organisaation käyttömäärät, jätetään valintakentät tyhjiksi. Tyypiksi valitaan lähetyslistat.

Ryhmät:  
1.    Varastopaikka

Kentät:
1.    Tuote
2.    Luomu
3.    Määrä (mittasuhdeyks.)
4.    Rivihinta (veroton)

Kun tiedot on asetettu, voit tallentaa raporttipohjan seuraavaa kertaa varten tallenna-painikkeesta. Jatkossa raporttia ottaessasi määrität vain aikavälin, mutta halutessasi voit myös muokata raporttia tarpeidenne mukaan. Avaa raportin esikatselu ja tulosta tiedot halutessasi Excel-tiedostoon.

RAPORTIN VIEMINEN KÄTSY-JÄRJESTELMÄÄN

Valmiin excelin luomun käyttömääristä (yllä olevan ohjeen mukaan) voit viedä luomusuunnitelmasta löytyvää KÄTSY-järjestelmään. Katso ohje täältä ja jatka ohjeen kohdasta 3.