Liity mukaan luomuohjelmaan!

Kun ammattikeittiössä pataan ja leikkuulaudalle valitaan luomuraaka-aineita, tehdään moninkertaisesti hyvä valinta. Luomu yhdistää ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin kannalta parhaat käytännöt. Puhtaat ja turvalliset tuotantotavat vastaavat myös asiakkaiden toiveisiin laadukkaasta ruoasta.

Portaat luomuun -ohjelma on tarkoitettu kaikenkokoisille yksityisille ja julkisille ruokapalveluille, jotka haluavat lisätä luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaansa. 

.

.

Saat

...näkyvyyttä. Autamme sinua löytämään asiakkaat, joille luomu on osa makuelämystä.  Ravintolasi löytyy Luomua ravintola -hakupalvelusta, josta asiakkaat ympäri Suomea hakevat luomua tarjoavia ravintoloita.

...tietoa luomun saatavuudesta. Haluatko luomuraaka-aineet lähialueelta? Onko ammattikeittiölle sopivan pakkauskoon löytäminen haasteellista? Autamme sopivien luomutuotteiden löytämisessä yhteistyössä kotimaisten luomutuottajien, tukkujen ja muiden tavarantoimittajien kanssa.

...luotettavuutta viestintään. Luomutähdet auttavat asiakasta valitsemaan vastuullisesti toimivan ravintolan. Niiden avulla kerrot asiakkaillesi luomutuotteiden käytöstä ja vastuullisista valinnoista, helposti ja luotettavasti.

...työkalun Oiva-tarkastuksiin. Ohjelman työkaluilla raportoit luomutuotteiden käytöstä ja omavalvonnasta näppärästi Oiva-tarkastuksen yhteydessä.

.

.

Vahvistat

...ravintolasi vastuullisuutta. Yli 60% ravintolan ympäristövaikutuksista syntyy käytettyjen raaka-aineiden alkutuotannosta. Valitsemalla luomun tuet kestävää ruoantuotantoa, joka suojelee luonnon monimuotoisuutta. Luomu tekee hyvää myös ihmisille ja eläimille. Miksi luomu?

...luomuosaamistasi. Koulutamme luomuohjelmassa mukana olevien ammattikeittiöiden henkilökuntaa sekä järjestämme mielenkiintoisia tapahtumia. Kuulet ajankohtaisista asioista ja kasvatat verkostoasi luomutuottajien ja muiden ammattikeittiöiden kanssa. 

...kilpailuasemaasi. On tutkitusti todettu, että asiakkaat arvostavat vastuullisesti toimivia ravintoloita ja ruoan alkuperä kiinnostaa myös ravintolassa herkutellessa. Autamme lisäämään luomun käyttöä kustannustehokkaasti, jotta voit tarjota asiakkaillesi elämyksen kokoisia makuja myös tulevaisuudessa.

.

Ennen rekisteröitymistä

Ennen varsinaista ohjelmaan rekisteröitymistä kannattaa yrityksessä/organisaatiossa tehdä päätös luomutuotteiden käyttöön ottamisesta. Luomun käytön lisäämiseen on hyvä tehdä suunnitelma. Rekisteröinnissä tehdyillä käyttäjätunnuksilla pääsee päivittämään omia tietojaan. Tunnukset on hyvä ottaa talteen myöhempää käyttöä varten.

Ohjelmassa mukana olevilta organisaatioilta laskutetaan vuosimaksu ja kertaluonteinen rekisteröitymismaksu.

Vuosimaksut 1.1.2022 alkaen (vuosimaksu on organisaatiokohtainen)
1. luokka (50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän) 125 €
2. luokka (50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi) 310 €

3. luokka (200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän,
max. 200 toimipaikkaa/org.)

620 €
Yli 200 toimipaikkaa sis. organisaatiot 1050 €

Hintoihin lisätään voimassa oleva alv %

Uusilta ohjelmaan liittyviltä organisaatioilta peritään vuosimaksun lisäksi kertamaksuna rekisteröitymismaksu 110 e (+alv %). Tämä sisältää rekisteröitymiseen liittyvät hyväksynnät, Luomua -tähtitarran (2. portaalle pääsy oikeuttaa ensimmäiseen tähtitarraan) sekä ohjelmaan liittymisen ohjauksen. Rekisteröitymiseen sisältyy yksi maksuton ohjauskäynti.

Rekisteröitymiseen