Luomusta, ammattilaisille.

Kun ammattikeittiössä leikkuulaudalle ja asiakkaiden lautasille valitaan luomuraaka-aineita, tehdään moninkertaisesti hyvä valinta. Luomussa yhdistyy ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin kannalta hyvät käytännöt. Puhtaat ja turvalliset tuotantotavat vastaavat myös asiakkaiden toiveisiin laadukkaasta ruoasta. 

.

Vahvista ravintolasi vastuullisuutta

Yli 60% ammattikeittiön ympäristövaikutuksista syntyy käytettyjen raaka-aineiden alkutuotannosta. Valitsemalla luomun tuet kestävää ruoantuotantoa, joka mm. säästää luonnonvaroja ja tukee luonnon monimuotoisuutta. Luomu tekee hyvää myös ihmisille ja eläimille. Miksi luomu?

 ja kilpailuasemaasi.

On tutkitusti todettu, että asiakkaat arvostavat vastuullisesti toimivia ravintoloita ja ruoan alkuperä kiinnostaa myös ravintolassa herkutellessa. Autamme lisäämään luomun käyttöä kustannustehokkaasti, jotta voit tarjota asiakkaillesi hyvää tekevää ruokaa myös tulevaisuudessa.

.

.

Portaat luomuun - lisää luomua porras kerrallaan 

Luomuohjelma auttaa eri kokoisia ammattikeittiöitä lisäämään luomun käyttöä. Ohjelmassa edetään omaan tahtiin, luomuporras kerrallaan. Portaat luomuun -ohjelmassa on jo yli 2200 erilaista ravintolaa ja ruokapalvelua ympäri Suomea.  Tutustu ohjelmaan

Tietoa luomusta

Saatte tietoa ammattikeittiöille sopivista luomutuotteista. Haluattepa luomun lähialueelta tai tukkujen valikoimista, etsitään yhdessä teille sopivat tuotteet.

Saatte täyden käyttöoikeuden Ekoruokakoneeseen, joka auttaa reseptien ja ruokalistojen suunnittelussa.

Koulutamme luomuohjelmassa mukana olevien ammattikeittiöiden henkilökuntaa ja järjestämme mielenkiintoisia tapahtumia. 

Näkyvyyttä

Autamme löytämään asiakkaat, joille luomu on osa makuelämystä.

Ravintolasi löytyy Luomua ravintola -hakupalvelusta, josta asiakkaat ympäri Suomea hakevat luomua tarjoavia ravintoloita.

Kerro luomusta

Te teette hyviä valintoja, me autamme kertomaan niistä. Luomutähtien ja viestintämateriaalien avulla kerrot luomun käytöstä helposti ja luotettavasti.

Ohjelman työkaluilla raportoit luomun käytöstä niin sidosryhmille, Oiva-tarkastajille kuin ympäristösertifikaattien auditoinneissa. 

”Luomuohjelmalla on tärkeä rooli meidän kestävän kehityksen strategian ja vision toteuttamisessa.

Ohjelma sitouttaa oppilaitoksen ruokapalvelut käyttämään luomutuotteita ja lisäämään käyttöä asteittain. Ohjelman toimintojen avulla työntekijät voivat etsiä tietoa luomusta, luomun käytöstä ja viestinnästä ravintolassa sekä luomutuotteiden saatavuudesta.”

Lapin Koulutuskeskus REDU, luomuportaalla 4

.

.

Vuosimaksu 1.1.2022 alkaen

Vuosimaksu on organisaatiokohtainen. Hintoihin lisätään voimassa oleva alv %

Uusilta ohjelmaan liittyviltä organisaatioilta peritään vuosimaksun lisäksi kertamaksuna rekisteröitymismaksu 110 e (+alv %). Tämä sisältää rekisteröitymiseen liittyvät hyväksynnät, Luomua -tähtitarran (2. portaalle pääsy oikeuttaa ensimmäiseen tähtitarraan) sekä ohjelmaan liittymisen ohjauksen. Rekisteröitymiseen sisältyy yksi maksuton ohjauskäynti.

.

Ennen rekisteröitymistä

Ennen varsinaista ohjelmaan rekisteröitymistä kannattaa yrityksessä/organisaatiossa tehdä päätös luomutuotteiden käyttöön ottamisesta. Luomun käytön lisäämiseen on hyvä tehdä suunnitelma. Rekisteröinnissä tehdyillä käyttäjätunnuksilla pääsee päivittämään omia tietojaan. Tunnukset on hyvä ottaa talteen myöhempää käyttöä varten.

.

.

Rekisteröidy Portaat luomuun -ohjelmaan

Ota yhteyttä

Haluatko lisätä luomun käyttöä ja kaipaat lisätietoa ohjelmasta? Jätä yhteydenottopyyntö niin olemme sinuun yhteydessä.