Tuotekehityspäivän tavoite
- Tarjoa alan toimijoille mahdollisuus tuoda yhteen toimijat, jotka jakavat kiinnostuksen luomutuotteiden lisäämiseen ruokapalveluissa
- Tavoitteena on tutustua markkinoilla oleviin tuotteisiin, testata ja kehittää uusia reseptejä sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ja vaihtaa näkemyksiä
- Verkostoitumisen tärkeys korostuu myös tuotekehityspäivissä
- Ruokapalveluhenkilökunta
- Luomutuotteita myyvät ja valmistavat yritykset
- Tukkutoimijat
- Jatkojalostajat
4-6 tuntia
- Tukkujen koekeittiöt
- Oppilaitosten keittiötilat
- Järjestöjen tilat
Esimerkki tuotekehityspäivän ohjelmasta
Klo 9.30
Tervetuloa
- Aamukahvit ja esittäytymiset
- Päivän agendan läpikäynti
- Testattavien tuotteiden esittely
Klo 10.00
Tietoisku
- Lyhyt tietoisku esimerkiksi alan trendeistä tai luomutuotteiden ominaispiirteistä, joihin tuotekehityksessä kannattaa kiinnittää huomioita
Klo 10.30
Keittiötyöskentely
- Valmistelut
- Reseptien testaaminen ja kehittäminen
Klo 12.00
Lounas
- Oma kustanteinen lounas lähiravintolassa tai tilan järjestäjän tarjoamana
Klo 13.00
Keittiötyöskentely jatkuu
- Testiannosten valmistaminen
Klo 14.15
Maistelut ja kommentointi
- Vapaamuotoinen sanallinen kommentointi tai kirjallisesti arviointilomakkeen avulla
- Kommentit on hyvä kirjata muistiin jatkokehittämistä varten