Huhtikuun uutiskirjeessä:


Ammattiopisto Samiedun ruokapalvelu kokeilee rohkeasti uusia luomutuotteita. Luomu on myös vastaus asiakkaiden toiveisiin. 

Ruokapalveluiden luomuttaminen etenee. Luomua on saatu lisättyä ruokalistoille ilman merkittävää kustannusten nousua ja seuraavien luomuksi vaihdettavien tuotteiden kilomääriäkin on tiedossa.

Luomutetaanko teilläkin? Hankkeen nettisivuilta löydät mm. reseptejä ja koulutusmateriaalia luomuttamisen tueksi. 

Toukokuun infossa on luvassa esimerkkejä ruokapalveluiden luomuviestinnästä. Lisäksi saat vinkkejä syksyllä vietettävän EU:n luomutuotannon päivän juhlintaan. 

Ammattiopisto Samiedun oma ravintola Ravintola Paussi valmistaa päivittäin noin 500 lounasta. Ruoanvalmistuksen lisäksi ruokapalvelu on opiskelijoiden arjessa mukana: ruokailun lomassa vaihdetaan kuulumisia ja kuunnellaan toiveita. Jo heti opintojen alkaessa uudet opiskelijat kutsutaan aamupalalle, juttelemaan kouluruoasta ja tutustumaan koulun keittiöön.

Päätös luomun käytön lisäämisestä tehtiin vuonna 2021. Uusia luomutuotteita kokeillaan rohkeasti: milloin testissä on luomurypsiöljystä valmistettu kultainen salaatinkastike, milloin lähituottajan luomulihaa. Ruokapalvelu pyrkii suosimaan lähiruokaa, jota löytyy runsaasti myös luomuna, kunhan pakkauskoko ja jalostusaste saadaan vastaamaan ammattikeittiön tarpeita.

Luomua käyttämällä halutaan vähentää ympäristövaikutuksia. Se on myös vastaus asiakkaiden toiveisiin. ”Kannustusta luomuruoan tarjoamiseen tulee asiakkailtakin, sillä he ovat entistä enemmän kiinnostuneita ruoan alkuperästä ja tuotantotavoista. Haluammekin, että jokaisen asiakkaamme lautaselta löytyy päivittäin palanen luomua”, kertoo ruokapalvelupäällikkö Katri Tynkkynen.

Tutustu ruokapalveluun:

Samiedussa vastuulliset valinnat kantavat kauas

Ruokapalveluiden luomuttaminen etenee

Ensimmäisen hankevuoden aikana luomua on saatu lisättyä ruokalistoille ilman merkittävää kustannusten nousua ja seuraavien luomuksi vaihdettavien tuotteiden kilomääriäkin on tiedossa. Tällä hetkellä yhtä lukuun ottamatta kaikki pilotit käyttävät päivittäin vähintään jotakin luomutuotetta. 

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.