Toukokuun uutiskirjeessä

Mäntsälässä koululaiset ovat päässeet luomun makuun. Kokeile ateriapalvelun kehittämiä reseptejä. 

Luomua juhlitaan taas! Syksyn juhlapäivän valmistelut kannattaa aloittaa jo nyt.

Mitä luomusta voi kertoa asiakkaille? Toukokuun infossa saat vinkkejä asiakasviestintään ja materiaalia, joiden avulla kerrot miksi luomu on hyvä valinta.

Suunnitellaanko teillä seuraavia ruokalistoja? Luomutetun reseptiikan avulla lisäätte luomun käyttöä vaikka tuote kerrallaan.

Mäntsälässä luomu maistuu

Mikä sen parempaa kuin tuore luomuleipä lounaalla ja luomuista omenakiisseliä jälkiruoaksi! Mäntsälässä Hyökänummen koululaiset ovat päässeet luomun makuun, kun ateriapalvelu on kehittänyt luomuista reseptiikkaa. Ota sinäkin käyttöön Mäntsälän ateriapalveluiden reseptit ja lisää luomun käyttöä tuote kerrallaan. 

Luomuleipä

Näiden sämpylöiden valmistus on helppoa ja maku loistava

Luomuinen omenakiisseli

Valmista samettinen kiisseli puuron kaveriksi tai jälkiruoaksi

Luomupäivä tulee taas

Koko Euroopan laajuinen luomun oma juhlapäivä on taas syksyllä 23.9. Päivän tarkoituksena on lisätä tietämystä luomusta sekä lisätä luomun kulutusta ja tuotantoa. Luomutuotantoa kannattaakin juhlia, sillä se on sopusoinnussa luonnon, eläinten ja ihmisten hyvinvoinnin kanssa.

Ruokapalveluissa luomua voi juhlia monella tavalla. Juhlapäivän valmistelut kannattaa aloittaa jo nyt.

Tarjoile luomuista ruokaa

Kokeile uutta luomutuotetta, luomuista reseptiikkaa tai valmista juhlapäivän kunniaksi 25% luomua -juhlamenu. Menu julkaistaan toukokuun aikana.

Aloita valmistelut jo nyt

Kerro raaka-ainetarpeista tuottajille ja toimittajille hyvissä ajoin. Luomun käyttömäärien ennakointi edistää haluttujen tuotteiden saatavuutta.

Kerro luomusta

Ota käyttöön pöytäkolmiot, julisteet ja muut viestintämateriaalit. Kurkkaa materiaalipankkiin

Juhlaideoita

Miten luomua juhlittiin viime vuonna? Lue: Suosikkiruokia ja lähialueen luomua

Katso juhlapäivän reseptit, materiaalit ja vinkit juhlintaan:

Toukokuun infossa saat vinkkejä juhlapäivän viettoon ja pääset tutustumaan juhlapäivän materiaaleihin. Ilmoittaudu mukaan >

Luomu näkyväksi asiakkaille -info

Luomun käyttö ruokapalvelussa on hyvä teko ja siitä kannattaa kertoa asiakkaille. Mutta mitä luomusta voi kertoa? Tervetuloa infoon tiistaina 28.5. klo 13-14. Infossa tutustutaan faktapohjaisiin luomun tietokortteihin, saat vinkkejä ja materiaaleja EU:n luomupäivän juhlintaan sekä ohjeita ja materiaalia luomuviestinnän tueksi. 

Katso infon ohjelma ja ilmoittaudu mukaan:

Suunnitellaanko teillä seuraavia ruokalistoja?

Moni ruokapalvelu suunnittelee kesän alussa tulevia ruokalistoja. Tuotekehitykselle ja uusien reseptien testaamiselle on hieman enemmän aikaa, kun osa ruokailijoista on kesälomalla. 

Ennakoi käyttömääriä ja paranna raaka-aineiden saatavuutta

 Ilmoita tavarantoimittajille ja tuottajille tarvittavien raaka-aineiden käyttömäärät jo ruokalistaa suunnitellessa. Kun te ennakoitte ja teette haluttujen raaka-aineiden käyttömäärät näkyväksi, tavaratoimittajat osaavat varautua kysyntään.

Lisää luomua reseptiikkaan

Ota käyttöön ruokapalveluiden testaamaa ja vakioimaa luomuisaa reseptiikkaa. Osa resepteistä sisältää myös hintalaskelman, jonka avulla voit tarkastella millaisia hintavaikutuksia luomutuotteilla on annoshintaan. Reseptipankkiin >

Katso tallenteet kevään infoista 

Etkö päässyt mukaan kevään infoihin tai haluatko palata infojen aiheisiin?

Katso infojen tallenteita:

Etsi Luomua -palvelu on uusi luomutuotteiden hakupalvelu (25 min)

Miten luomu- ja lähiruoan hankintaa voi lisätä DPS-menettelyllä? (16 min.)

Hyödynnä julkisten hankintojen palvelua luomuhankinnoissa (53 min)

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.