Maaliskuun uutiskirjeessä:

Luomun käyttö on kasvanut julkisissa keittiöissä viimeisen kahden vuoden aikana. 63 % julkisista keittiöistä kertoo käyttävänsä luomua päivittäin.

Työkalut helpottavat luomun käytön lisäämistä. Torstain infossa pääset tutustumaan kolmen työkalun toimintoihin ja käyttämiseen.

Luomun käytön lisäämisen mallit sekä luomun tietokortit auttavat ruokapalveluita kohti kansallista 25 % luomutavoitetta.

Luomun käyttö kasvanut vauhdikkaasti julkisissa ruokapalveluissa – jo yli 60 % kertoo käyttävänsä luomua päivittäin

Innokkaimmin luomutuotteita käytetään lapsiin liittyvissä palveluissa, kuten päiväkodeissa ja kouluissa. Suosituimmat luomutuotteet ruokapalveluissa ovat hiutaleet ja suurimot sekä maito. Erityisesti kasviksia haluttaisiin käyttää nykyistä enemmän luomuna.

Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen toteuttaman kyselyn mukaan julkisista ruokapalveluista 63 % kertoo käyttävänsä päivittäin ainakin jotain luomutuotetta. Määrä on kasvanut kahdessa vuodessa reilusti, sillä edellisessä kyselyssä näin vastasi hieman yli puolet ruokapalveluista.

Luomun käyttö julkisissa keittiöissä -info

Tervetuloa infoon kuulemaan uusimmat tulokset luomun käytön nykytilasta julkisissa keittiöissä. Info pidetään Teams-yhteydellä tiistaina 23.4.2024 klo 13-14.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu:

Luomun käytön lisääminen helpottuu työkalujen avulla

Mistä löytää luomutuotteita ammattikeittiön käyttöön? Miten voi laskea ja seurata luomun käyttöä ja sen kehittymistä? Entä miten voi lisätä luomua ruokalistoille kustannustehokkaasti?

Tule mukaan Luomuttamisen työkalut -infoon to 21.3. klo 13-14. Infossa esitellään kolme työkalua: suunnittelutyökalu Ekoruokakone, raportointijärjestelmä KÄTSY ja Etsi Luomua -palvelu. Voit lukea lisää työkaluista täältä

Infoon ei tarvitse ilmoittautua, vaan voit liittyä mukaan tällä Teams-linkillä:

Luomu kiinnosti messukävijöitä Gastro Helsingissä

Luomu näkyi, kuului ja maistui kolmipäiväisessä juoma- ja ruoka-alan ammattilaistapahtumassa Gastro Helsingissä viime viikolla.

Luomutetaan ruokapalvelut -osastolla käytiin antoisia keskusteluja luomun käytön lisäämisestä, saatavuudesta, luomun ja yhteistyön merkityksestä.


Kiitokset osastolla käyneille messuvieraille sekä ruokapalveluille ja yrityksille mielenkiintoisista ja innostavista puheenvuoroista!

Miten luomuttaminen etenee?

Luomutetaan ruokapalvelut -hanke auttaa julkisia ruokapalveluita saavuttamaan valtion asettaman kansallisen luomutavoitteen: 25% luomua vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttamisessa avaintekijöitä ovat yhteistyö ruokaketjun toimijoiden välillä, saatavuuden kehittäminen sekä luomuttamisen mallit, jotka tukevat erilaisia ruokapalveluita luomun käytön lisäämisessä.

Pian pääset tutustumaan luomuttamisen malleihin ja muihin luomun käyttöä tukeviin työkaluihin sekä materiaaleihin!

Tulossa vuoden 2024 aikana

Luomuttamisen mallit opastavat ruokapalveluita luomun käytön lisäämisessä vaihe vaiheelta.

Luomun tietokorttien avulla kerrot luomusta tutkimustietoon pohjautuen.

Etsi Luomua -palvelusta löydät luomutuotteet ja -tuottajat. 

Muista myös nämä!

Kokeile luomuista reseptiikkaa. Hintavertailun avulla voit tarkastella millainen hintavaikutus luomulla on annoshintaan. Reseptiikkaa >

Tässäkin on luomua -merkillä voit kertoa luomun käytöstä ruokalistoilla. Tulosta merkki >

Miten luomusta voi kertoa asiakkaille? Tutustu viestintäohjeeseen ja poimi vinkit viestintään >

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.