Helmikuun uutiskirjeessä


Luomun käytön lisääminen helpottuu työkalujen avulla.

Hiekkalan tilan tuotevalikoima suuntautuu yhä enemmän ammattikeittiöille. Tuotekehitystä tehdään yhdessä ravintoloiden kanssa.

Luomufoorumista terveisiä ruokapalveluille: tehkää luomun tarve ja kysyntä näkyväksi.

Gastromessuilla luomu näkyy, maistuu ja kuuluu koko tapahtuman ajan.

Luomun käytön lisääminen helpottuu uusien työkalujen avulla! Tutustu luomuttamisen työkaluihin ja tule mukaan maaliskuun infoon, jossa esitellään niiden käyttöä. 

Lisää luomua ruokalistoille ja pidä kustannukset kurissa

Ekoruokakone on luomuttajan apukokki. Sen avulla voit etsiä luomutuotteita sekä testata, miten yhden tai useamman raaka-aineen vaihtaminen luomuksi vaikuttaa reseptin tai ruokalistan annoshintaan ja luomuprosenttiin.

Laske ja seuraa luomun käyttöä ja kehittymistä

KÄTSYn avulla voit todentaa ja seurata luomun käyttömääriä sekä luomun käytön kehittymistä. Se laskee hankittujen luomukilojen määrän ja luomun prosenttiosuudet suoraan tavarantoimittajien ostolistauksista.

Tulossa pian: Etsi luomua -palvelu

Luomuruokatuotteiden hakupalvelusta ammattikeittiöt löytävät luomutuotteet ja niiden tuottajat helposti ja vaivattomasti. Tuottajille palvelu toimii näkyvyyden laajentajana sekä tarjoaa mahdollisuuksia rakentaa kestäviä suhteita niin keittiöihin, jatkojalostajiin kuin tavarantoimittajiin. Pysy kuulolla - palvelu julkaistaan kevään aikana!

Luomuttamisen työkaluja -info

Infossa pääset tutustumaan työkalujen käyttöön. Tilaisuus pidetään Teams-yhteydellä torstaina 21.3. klo 13-14. Info on maksuton ja avoin kaikille. 


Ilmoittaudu infoon:

Tuotekehityksen avulla ainutlaatuisia luomutuotteita

Hiekkalan tila on EU:n pohjoisin hedelmätila, joka tuottaa kaupallisessa mittakaavassa luomuomenoita ja -päärynöitä. Tuotevalikoima on ajan myötä kasvanut ja suuntautuu yhä enemmän ammattikeittiöpuolelle. Tuotekehitystä on tehty yhteistyössä ravintoloiden kanssa

Haluatko ostaa tai tarjota luomutuotteita ammattikeittiöihin?

Tervetuloa Kaikki irti Hilmasta -infoon torstaina 15.2. klo 13-14. Infossa kuulet, miten voit hyödyntää julkisten hankintojen palvelua, kun haluat ostaa tai tarjota luomutuotteita ammattikeittiöihin.


Katso infon ohjelma ja liity mukaan Teamsin välityksellä:

Luomufoorumin antia

Kaksipäiväinen Luomufoorumi järjestettiin 7.-8.2. Kouvolassa. Tapahtumassa keskusteltiin Luomu 2.0 -ohjelman toimeenpanosta sekä luomutuotannon ja -kulutuksen tilanteesta. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Pro Luomu ry sekä maa- ja metsätalousministeriö. 

Foorumin terveiset ruokapalvelutoimijoille

Ruokapalvelut ovat merkittävässä roolissa kotimaisen luomutuotannon säilymisessä sekä kehittämisessä. Tämän vuoksi luomun kysyntä sekä tarve tulee tehdä näkyväksi elintarvikekilpailutuksissa. Lisäksi muistutuksena, että luomu tulee nähdä tärkeänä osana yrityksen vastuullisia toimintoja. 


Tallenne ke 7.2. seminaarista on katsottavissa pe 16.2. saakka. Katso tallenne >

Luomu näkyy ja maistuu Gastrossa!

Gastro Helsinki on Suomen suurin ja merkittävin kohtaamispaikka ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisille. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.-15.3.2024. Luomu näkyy ja maistuu koko messujen ajan sekä päälavalla että Luomutetaan ruokapalvelut -osastolla.

Katso messuohjelma 

ja tule käymään osastollamme 6r11. Ruokapalvelut ja luomutuotteita valmistavat yritykset kertovat, miten luomuttaminen onnistuu.

Maksuton sisäänpääsy

kaikille hotelli-, ravintola- ja ammattikeittiöalan rekisteröityneille ammattilaisille ja opiskelijoille. Ilmoittaudu tapahtumaan:

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.