Lokakuun uutiskirjeessä:


Kokemäki haluaa paikallista luomua lautasille.

Ruokapalveluissa juhlittiin luomua koko viikko. Ruokailijat maistelivat luomua monessa maussa ja tuotetestaukset toivat ruokapalveluille hyviä kokemuksia. 

Viestintä saa aikaan muutosta. Työpajassa syvennyttiin viestintään ja ideoitiin luomuviestejä, joilla luomusta voi kertoa ruokailijoille, henkilökunnalle ja päättäjille. 

Syksyn tapahtumissa kuulet luomuttamisesta ja ratkaisuja kestävään ruokapalveluun.  

Luomuttavat ruokapalvelut esittäytyvät:

Kokemäen ruoka- ja siivouspalvelut

"Parasta meidän ruokapalvelussamme on motivoitunut henkilöstö ja tietenkin maukkaasti valmistettu ruoka", kertoo Kokemäen ruokapalveluiden ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Eeva Sarre. Satakunnan alueella toimiva ruokapalvelu valmistaa päivittäin 1100 ateriaa päiväkotilapsille ja koululaisille. 

Päiväkotien aamupuurot luomutettiin jo joitain vuosia sitten. Nyt puurohiutaleiden lisäksi käytössä on luomuohrasuurimot, -banaani, -kahvi ja lähialueen tuottajan kuivattu luomuherne. Tämä sopii ruokapalvelun tavoitteeseen: lisää paikallista luomua lautasille. "Paikallinen luomuherne on laadukas tuote, jota käytetään meillä aina hernekeittopäivinä."

Ruokapalvelu osallistui keväällä luomutreffeille, joissa suunniteltiin, miten paikallista luomuketjua voidaan kehittää. Oma kiinnostus luomuun kannattaakin tehdä näkyväksi, sillä se voi innostaa muita alueen toimijoita ja kehittää luomun saatavuutta. "Porikin on alkanut heräilemään luomun käyttöön"; kommentoi Eeva. 

Tutustu ruokapalveluun:

Paikallinen luomu lautasille


Suosikkiruokia, lähialueen luomua ja tuotekehitystä

Ruokapalvelut juhlivat EU:n luomupäivää monin tavoinLuomuiset suosikkiruoat ja lähialueen luomutuotteet maistuivat ruokailijoille. Uusien luomutuotteiden testaaminen ja juhlapäivän reseptiikan kehittäminen toivat hyviä kokemuksia ruokapalveluille. 

Lue juttu: Suosikkiruokia, lähialueen luomua ja tuotekehitystä

Hankkeessa mukana olevat ruokapalvelutoimijat syventyivät työpajassa vaikuttavaan luomuviestintään. Päivän aikana pohdittiin mm. miksi luomusta kannattaa kertoa ja miten siitä voi viestiä ruokailijoille, henkilökunnalle ja päättäjille. 

Iltapäivällä ideoitiin luomuviestejä, joissa yhdistyi tutkimustieto, huumori ja moniaistilliset kokemukset. Vaikuttavia luomuviestejä on siis luvassa!

Tule mukaan syksyn tapahtumiin!

Tässäkin on luomua -info

Aika: ma 6.11. klo 13-14

Paikka: Teams

Tässäkin on luomua -infossa kuulet ruokapalveluiden kokemuksia luomuttamisesta. Tällä kertaa kokemuksistaan kertovat Kokemäen ruoka- ja siivouspalvelut ja Savon koulutuskuntayhtymän ruokapalvelut.  

Ilmoittautuminen: Tässäkin on luomua -info

Teams-linkki lähetetään vasta lähempänä ajankohtaa, joten merkitsethän infon kalenteriisi. 

Luomutreffit: Häme ja Uusimaa

Aika: ti 7.11.2023 klo 12-16

Paikka: Niipalan tila, Hollola

Tule mukaan keskustelemaan luomuraaka-ainetarpeista ja toimitusketjuista. Alueellisilla luomutreffeillä kohtaavat luomutuottajat, -jatkojalostajat, ruokapalvelut ja tukut. Katso treffien ohjelma ja ilmoittaudu mukaan

Ateria 2023

Julkisen ruokailun ammattilaispäivä järjestetään tiistaina 28.11. Helsingin Messukeskuksessa. Aamupäivän ohjelmassa kuullaan ratkaisuja kestävään ruokapalveluun. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!


Aterian blogista voit lukea ammattilaisten mietteitä ohjelman aiheista: 

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.