Syyskuun uutiskirjeessä:


Mäntsälän Ateriapalveluissa hyvä fiilis näkyy myös luomuttamisessa.

EU:n luomupäivää juhlitaan ensi viikolla. Sivuille on lisätty paljon uutta materiaalia. Osallistu juhlintaan ja ota käyttöön reseptit, julisteet ja muut materiaalit.

Ammattikeittiöt haluavat luomukasviksia. Luomutilavierailulla pohdittiin, miten luomuketjua voidaan kehittää yhdessä.

Tässäkin on luomua -infossa kuullaan kahden ruokapalvelun kokemuksia luomun käytön lisäämisestä. 

Luomuttavat ruokapalvelut esittäytyvät:

Mäntsälän Ateriapalvelut

Hyvä fiilis näkyy myös luomuttamisessa: rohkeat kokeilut ja innostuminen ovat vauhdittaneet luomun käytön lisäämistä. Luomuttaminen aloitettiin pilottikohteessa Hyökänummen koululla. Vakituiseen käyttöön on otettu lähes 20 luomutuotetta ja ruokapalvelun luomuprosenttikin on jo 20 %.

Tuotekehitystä tehdään sekä omissa keittiöissä että yhteistyössä elintarvikeyritysten kanssa. Viime talvena perinteinen hernekeitto luomutettiin yhdessä luomulihayrityksen kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi ruokapalveluiden tarpeisiin kehitetty luomupalvirouhe, joka on pian saatavilla tukkujen valikoimissa. ”Yhteistyö on rautaa, sen avulla nämä onnistuvat! Meidän porukka on ollut innoissaan, kun tulee pientä vaihtelua päivittäiseen työhön", kommentoi Terhi hernekeittoprojektia. 

Tutustu ruokapalveluun:

Periaatteena maailman parasta kouluruokaa


Kohta juhlitaan luomua! 

EU:n virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietämystä luomusta sekä lisätä luomun kulutusta ja tuotantoa.

Ammattikeittiöissä juhlitaan koko viikko

Vaikka juhlapäivä on tänä vuonna lauantai, voi luomua juhlia läpi viikon. Katso juhlaideat ja vinkit valmistautumiseen: EU:n luomupäivä 23.9.

Ammattikeittiöt haluavat luomukasviksia

Tuottajat rohkaisivat ammattikeittiöitä yhteistyöhön ja antoivat vinkkejä, miten ketjua voidaan kehittää yhdessä:

1. Suunnitelmallisuus. Kerro tuotetoiveita ja raaka-aineen käyttötarkoitus. Ennakoi käyttömääriä, jotta ne voidaan huomioida viljelysuunnitelmissa. Tee kysyntä näkyväksi myös tavarantoimittajalle, jolloin tieto tarpeesta menee eteenpäin ja saatavuus paranee.

2. Toimitusketjun rakentaminen vaatii sitoutumista sekä keittiöltä että tuottajalta. Alkuun pääsee esimerkiksi vuoden mittaisella yhteistyöllä.

3. Yhteistyö. Kun tuottaja ymmärtää keittiön toimintaa ja toisinpäin, voidaan tuotetta ja ketjua kehittää molempien tarpeet huomioiden.

Pro Luomu:

Suomalainen luomuporkkana on ammattitaitoisen viljelyn tulos

"Puhdas ja maistuva suomalainen luomuporkkana on tulos luomuviljelijän vaativasta työstä, jossa korostuu etenkin maaperän kasvukunnosta huolehtiminen sekä rikkakasvien poistaminen mekaanisin menetelmin."

Lue Pro Luomun tiedote


Tässäkin on luomua -info tiistaina 19.9.

Muuramessa luomu ja lähiruoka maistuvat samalla lautasella. Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri lisää luomun käyttöä suunnitelmallisesti.

Miten kustannusten nousua on hillitty? Miten yhteistyö ja vuoropuhelu auttaa luomun käytön lisäämisessä?

Tässäkin on luomua -infossa kuulet taas ruokapalveluiden kokemuksia luomuttamisesta.

Ti 19.9. klo 13-14 puhumassa ovat:

Muuramen kunnan ruokapalvelut Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Ilmoittaudu infoon:

Tässäkin on luomua -info

Info pidetään Teamsissa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.


Luomuelintarvikepäivä ke 27.9.

Vuoden odotetuin luomualan asiantuntijatapahtuma järjestetään tänä vuonna jo syyskuussa. Päivän aikana kuullaan uusimmista tutkimustuloksista ja megatrendeistä.

Iltapäivällä on mielenkiintoinen keskustelu ammattikeittiöiden luomun saatavuudesta ja saatavuuden parantamisesta. Keskustelemassa Kespron myyntijohtaja, Valio Aimon myynnin päällikkö, Tammisen vastuullisuus- ja kehitysjohtaja, Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden tuotekehityspäällikkö sekä Finlandia-talon keittiöpäällikkö. Keskustelun päätteeksi palkitaan Luomu SM -voittajat.

Päivä on loistava mahdollisuus verkostoitua ruoka-alan asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi tarjolla on herkullisen luomuinen aamupala, lounas ja illallisbuffet.

Olethan huomannut edullisen kimppatarjouksen!
Mikäli samasta organisaatiosta ilmoittautuu kolme henkilöä on hinta 399 €/3 hlöä (muuten 146 €/hlö). Pro luomun jäsenille on oma hinta. 

Koko päivän ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät täältä


Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.