Elokuun uutiskirjeessä:
EU:n luomupäivää juhlitaan 23.9. Juhlavalmistelut kannattaa aloittaa jo nyt. Muuramen kunnan ruokapalveluissa luomua syödään jo monessa muodossa. Vuoropuhelu ja ratkaisukeskeisyys ovat siivittäneet matkaa kohti 25 % luomutavoitetta. Tässäkin on luomua -infossa kuullaan kahden ruokapalvelun kokemuksia luomun käytön lisäämisestä. Luomutuottajien ja yritysten tilaisuudessa jaetaan kokemuksia luomutuotteiden tuottamisesta ja yhteistyöstä ammattikeittiöiden kanssa.
|
|
Luomua juhlitaan syyskuussa EU:n virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietämystä luomusta sekä lisätä luomun kulutusta ja tuotantoa. Ammattikeittiöissä juhlitaan koko viikko Vaikka juhlapäivä on tänä vuonna lauantai, voi luomua juhlia läpi viikon. Katso juhlaideat ja vinkit valmistautumiseen: EU:n luomupäivä 23.9. |
|
Luomuttavat ruokapalvelut esittäytyvät: Muuramen kunnan ruokapalvelut |
|
Vastuulliset hankinnat ohjaavat ruokapalvelun toimintaa. Ilja ajaa ponnekkaasti eteenpäin sekä lähiruoan että luomun käyttöä. Tällä hetkellä luomuna käytetään mm. maitoa, hiutaleita, lähialueen härkäpapua ja luomuomenasosetta Savon sydämestä. Uusia luomutuotteita kokeillaan rohkeasti asiakkaiden toiveita kuunnellen. Muun muassa luomu nakkipalasta tehty pyttipannu sai kehuja sekä työntekijöiltä että ruokailijoilta. Kun on tahtoa lisätä luomun käyttöä, myös keinot löytyvät. Ensimmäinen päätös luomun käytön lisäämisestä tehtiin vuonna 2016 ja nyt ruokapalvelun luomun käyttöprosentti on jo lähes 20 %. Luomun käyttöä edistetään tekemällä yhteistyötä ja käymällä vuoropuhelua muiden ruokapalveluiden, kunnan ja ruoantuottajien kanssa. Kustannusten nousua on hillitty mm. ruokalistasuunnittelulla. |
|
|
Luomutuottajien ja yrityksien kokemuksia Tervetuloa vaihtamaan kokemuksia luomutuotteiden tuottamisesta ja yhteistyöstä ammattikeittiöiden kanssa! Tilaisuudessa pääset kuulemaan kahden eri yrityksen polusta luomutoimittajaksi ruokapalveluille. Miten idea on lähtenyt liikkeelle ja miten toiminnan suunnittelussa on edetty? Aika: pe 8.9. klo 13-14.30 Ohjelma: - Luomuhedelmätuotteiden matka ammattikeittiöihin, Panu Hiekkala, Pohjolan Hedelmä
- Luomurypsiöljyn saatavuus ja ammattikeittiömarkkinoiden kehittäminen, Alavuden Öljynpuristamo
Ilmoittaudu mukaan: Luomutuottajien ja yrittäjien kokemuksia -info Info pidetään Teamsissa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. |
|