Elokuun uutiskirjeessä:


EU:n luomupäivää juhlitaan 23.9. Juhlavalmistelut kannattaa aloittaa jo nyt.

Muuramen kunnan ruokapalveluissa luomua syödään jo monessa muodossa. Vuoropuhelu ja ratkaisukeskeisyys ovat siivittäneet matkaa kohti 25 % luomutavoitetta.

Tässäkin on luomua -infossa kuullaan kahden ruokapalvelun kokemuksia luomun käytön lisäämisestä. 

Luomutuottajien ja yritysten tilaisuudessa jaetaan kokemuksia luomutuotteiden tuottamisesta ja yhteistyöstä ammattikeittiöiden kanssa.  

Luomua juhlitaan syyskuussa

EU:n virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietämystä luomusta sekä lisätä luomun kulutusta ja tuotantoa.

Ammattikeittiöissä juhlitaan koko viikko

Vaikka juhlapäivä on tänä vuonna lauantai, voi luomua juhlia läpi viikon. Katso juhlaideat ja vinkit valmistautumiseen: EU:n luomupäivä 23.9.

Luomuttavat ruokapalvelut esittäytyvät:

Muuramen kunnan ruokapalvelut

Vastuulliset hankinnat ohjaavat ruokapalvelun toimintaa. Ilja ajaa ponnekkaasti eteenpäin sekä lähiruoan että luomun käyttöä. Tällä hetkellä luomuna käytetään mm. maitoa, hiutaleita, lähialueen härkäpapua ja luomuomenasosetta Savon sydämestä. Uusia luomutuotteita kokeillaan rohkeasti asiakkaiden toiveita kuunnellen. Muun muassa luomu nakkipalasta tehty pyttipannu sai kehuja sekä työntekijöiltä että ruokailijoilta.  

Kun on tahtoa lisätä luomun käyttöä, myös keinot löytyvät. Ensimmäinen päätös luomun käytön lisäämisestä tehtiin vuonna 2016 ja nyt ruokapalvelun luomun käyttöprosentti on jo lähes 20 %. Luomun käyttöä edistetään tekemällä yhteistyötä ja käymällä vuoropuhelua muiden ruokapalveluiden, kunnan ja ruoantuottajien kanssa. Kustannusten nousua on hillitty mm. ruokalistasuunnittelulla.

Tutustu ruokapalveluun:

Muuramessa luomu maistuu jo monessa muodossa

Ilja Saralahti kertoo syyskuun Tässäkin on luomua -infossa kokemuksia luomun käytön lisäämisestä. Tule kuulolle!

Luomutuottajien ja yrityksien kokemuksia

Tervetuloa vaihtamaan kokemuksia luomutuotteiden tuottamisesta ja yhteistyöstä ammattikeittiöiden kanssa!

Tilaisuudessa pääset kuulemaan kahden eri yrityksen polusta luomutoimittajaksi ruokapalveluille. Miten idea on lähtenyt liikkeelle ja miten toiminnan suunnittelussa on edetty?

Aika: pe 8.9. klo 13-14.30

Ohjelma:

  • Luomuhedelmätuotteiden matka ammattikeittiöihin, Panu Hiekkala, Pohjolan Hedelmä
  • Luomurypsiöljyn saatavuus ja ammattikeittiömarkkinoiden kehittäminen, Alavuden Öljynpuristamo


Ilmoittaudu mukaan: Luomutuottajien ja yrittäjien kokemuksia -info

Info pidetään Teamsissa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.


Muuta ajankohtaista

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.