Kesäkuun uutiskirjeessä:


Järvi-Saimaan ruokapalveluille lähiruoka on tärkeää. Myös luomua halutaan lähialueelta, ja sen saatavuutta halutaan kehittää yhteistyön keinoin.

Tässäkin on luomua -infossa ISS Palvelut Oy ja ammattiopisto Samiedun ruokapalvelu kertovat innostavia esimerkkejä reseptiikan kehittämisestä, erilaisista luomutuotteista ja niiden käyttökokemuksista.

EU:n luomupäivää juhlitaan 23.9. Juhlavalmistelut voit aloittaa jo nyt.

Järvi-Saimaan ateriapalveluiden keittiöissä valmistuu joka päivä lähes 3000 ateriaa. Asiakkaita ovat kasvavat lapset ja nuoret, hoivakohteiden asiakkaat, vanhainkotien asukkaat ja henkilöstöruokailijat. Ruokapalvelu haluaa ennen kaikkea tarjota asiakkailleen laadukasta, terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa.

Luomuruoallakin halutaan tukea asiakkaiden hyvinvointia. Koululaiset ovat jo pitkään juoneet luomumaitoa, ikäihmisten proteiinipirtelöissä maistuu luomujogurtti ja luomuhiutaleita käytetään silloin tällöin. 

Lähiruoka on ruokapalvelulle tärkeä arvo: mitä lähempää, sen parempi. Myös luomua halutaan läheltä ja etenkin lähialueella tuotetut luomukasvikset kiinnostavat. Toimitusketjun haasteita ratkotaan hankkeen aikana, ja alueellista luomuruokaketjua rakennetaan yhdessä luomutuottajien, tavarantoimittajien ja muiden luomusta kiinnostuneiden ruokapalvelutoimijoiden kanssa. 

Tutustu ruokapalveluun:

Järvi-Saimaan ateriapalvelut tarjoavat maistuvaa ruokaa kaiken ikäisille

Luomua juhlitaan syksyllä

EU:n virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Tarkoituksena on lisätä tietämystä luomusta sekä lisätä luomun kulutusta ja tuotantoa.

Ammattikeittiöissä juhlitaan koko viikko

Vaikka juhlapäivä on tänä vuonna lauantai, voi luomua juhlia läpi viikon. Katso juhlaideat ja vinkit valmistautumiseen. 


Luomuttaminen jatkuu kesän jälkeen

Hankkeessa mukana olevat ruokapalvelut ovat edenneet luomuttamisessa omaan tahtiin. Monella luomua on jo säännöllisesti tarjolla ja toiset vielä etsivät omalle toiminnalle sopivia tapoja lisätä luomun käyttöä. Luomuttamista jatketaan taas kesän jälkeen.

Luomuttavat ruokapalvelut ja hanketoimijat toivottavat aurinkoista kesää!

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.