Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen vuoden 2023 ensimmäisessä uutiskirjeessä:

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy on yksi luomuttavista ruokapalveluista. Toimintaa ohjaa motto: herkullista arkea maakunnan halutuimmasta keittiöstä. Luomua käytetään jo nyt vuosittain lähes 30 000 kg. 

Reseptipankista löydät ensimmäiset testatut ja vakioidut luomuiset reseptit. Ota testiin ja ruokalistalle helppo tofu- ja tempelasagnette. 

Luomutapahtumia on tänäkin vuonna virtuaalisesti ja ympäri Suomea livenä. Helmikuussa järjestetään luomutreffit Kokemäellä, maaliskuussa treffataan Oulussa ja Jyväskylässä. Kevään infoissa kuulet ruokapalveluiden kokemuksia luomuttamisesta, tietoiskuja luomutuotteista, tuotekehityksestä ja muista luomuttamiseen liittyvistä asioista. Seuraava info pidetään 21.3. 

”Meillä tehdään töitä hyvällä fiiliksellä, vastuullisesti, yhteistyössä asiakasta kuunnellen ja rohkeasti uudistaen”, kertoo kehittämiskoordinaattori Outi Luukkonen Päijät-Hämeen Ateriapalveluista. Ateriapalvelu vastaa päivittäin Lahden alueella yli 15 000 aterian valmistamisesta. Organisaation oman 25 % luomutavoitteen lisäksi luomun käyttöön kannustaa Lahden kaupungin asettama kunnianhimoinen tavoite: 70 % luomua päiväkoti- ja kouluruokailussa vuoteen 2030 mennessä.

Matka kohti luomutavoitetta on jo hyvässä vauhdissa. Viime vuonna Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden valmistamissa ruoissa käytettiin luomuraaka-aineita lähes 30 000 kg. Luomu maistuu mm. hiutaleissa, kasviproteiineissa ja leipomotuotteissa.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelulle vastuullisuus tarkoittaa maistuvaa ruokaa. Luomuraaka-aineista valmistetulla laadukkaalla ja maistuvalla ruoalla halutaan tukea etenkin kasvavien lasten hyvinvointia. Luomutuotteiden avulla pyritään myös edistämään ruokapalvelun hankintojen vastuullisuutta valitsemalla raaka-aineita, joiden tuotannossa on huomioitu ympäristövaikutukset sekä eläinten hyvinvointi. 

Ateriapalveluiden tuotekehityspäällikkö Jukka Turta sai tunnustusta ammattitaidosta ja intohimosta kehittää nimenomaan kouluruokailua vastuullisemmaksi ja maistuvammaksi. Lue lisää täältä

Tutustu ruokapalveluun:

Herkullista arkea maakunnan halutuimmasta keittiöstä

Tuotetestaus jatkuu Jyväskylän työpajassa

Helmikuussa luomuttavat ruokapalvelut tapaavat Jyväskylässä. Työpajan aiheena on tällä kertaa maustaminen, välipalat ja leivonta. Tästä lisää seuraavassa uutiskirjeessä. 

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.