Luomu SM

Luomu SM on kaikille luomua käyttäville ravintoloille ja ruokapalveluille tarkoitettu kilpailu, jossa etsitään eniten luomun käyttöä lisännyttä toimijaa.

Kilpailua on käyty vuodesta 2014. Kilpailun säännöt ja osallistumisohjeet löydät täältä.
 

Kaikki Luomu SM voittajat:

Oppilasravintola Timjami

Oppilasravintola Timjami

81% luomun käyttöaste siivitti tamperelaisen Oppilasravintola Timjamin Luomu SM -voittoon viime vuonna jo seitsemättä kertaa keskisuurten yksityisten ravintoloiden sarjassa.

Timjamin ruokalistat rakentuvat luomun, puhtaiden raaka-aineiden ja sesonkiruoan ympärille. Sopivien raaka-aineiden etsiminen vaatii välillä aikaa, mutta Timjamin emäntä Merja Jokiniemi ei näe sitä ylimääräisenä työnä vaan tärkeänä osana hänen tehtäväänsä.

Innostus ja sitoutuminen luomun käyttöön näkyy myös henkilökunnassa: Timjamissa luomu on osa ammattiylpeyttä. Itse tehty ja laadukas ruoka saa paljon kiitosta ruokailevilta opiskelijoilta, mutta on tärkeä arvo myös henkilökunnalle.

”Meidän keittiöhenkilökunnalle lisäarvoa tuo mielekäs työ, jossa oikeasti tehdään ruokaa eikä vain yhdistellä komponentteja. Kun käyttää luomua, tietää käyttävänsä vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, hyvänmakuisia ja laadukkaita tuotteita. Tämä lisää omaa ammattiylpeyttä ja motivaatiota, kun saa käyttää hyviä aineksia." -Merja Jokiniemi

Timjami on Portaat luomuun -ohjelman korkeimmalla portaalla ja kolmen luomutähden ravintola. 

Kuva: Oppilasravintola Timjami

Jaa artikkeli