Kehitysohjelma on tuonut ryhtiä ruokapalveluiden vastuullisuustyöhön
|
|
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa on syksyn aikana syvennytty vastuullisuuden osa-alueisiin ja kestäviin elintarvikehankintoihin. Lisäksi ruokapalvelut ovat saaneet sparrausta toiminnan tueksi ja mm. hankinta-analyysin tekemiseen. Saatujen palautteiden mukaan ruokapalvelut ovat kokeneet ohjelman ja yhteisen keskustelun hyödylliseksi tavaksi kehittää omia vastuullisuustoimenpiteitään.
|
|
Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut on yksi kymmenestä ohjelmaan mukaan valitusta ruokapalvelutoimijasta, jolle ohjelma on tuonut ryhtiä omaan vastuullisuustyöhön.
- Kehitysohjelma on auttanut tarkastelemaan vastuullisuutta monelta eri kantilta ja puntaroimaan, mikä näkökulma kulloinkin painaa eniten vaakakupissa ja tekemään sen pohjalta strategisia linjauksia toimintaan, kertoo Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Mia Hassinen.
Ohjelman alussa toteutettujen kalan ja kasviproteiinin käytön lisäämiseen tähtäävät kokeiluhankkeet saivat Hassisen mukaan positiivista näkyvyyttä ruokapalvelujen tekemälle vastuullisuustyölle.
- Olemme kehittäneet paikallisesta järvikalasta valmistettua pihviä ja kokeilleet kasvirasvasekoitteen korvaamista kasvikermalla. Molemmat ovat herättäneet laajaa kiinnostusta, Hassinen iloitsee.
Kolmivuotisen ohjelman tavoitteena on, että kehittämistyön lisäksi ruokapalvelut laativat toimintaa ohjaavan vastuullisuussuunnitelman.
- Toivon, että ohjelman kuluessa löydämme tärkeimmät ja vaikuttavimmat vastuullisuustoimenpiteet, joihin panostamme. Toimintamme on kehittynyt jo ohjelman aikana vastuullisemmaksi. Lisäksi meillä on tiedossa selkeät tavoitteet, joita kohti jatkamme ohjelman päättymisen jälkeen, toteaa Hassinen tyytyväisenä.
Lisätiedot Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut

|
|
|