Luomuttavien ruokapalveluiden syksy etenee ruokalistasuunnittelun parissa. Ennen kuin halutut raaka-aineet vaihdetaan luomuksi ruokalistoille, tarkastellaan millaisia vaikutuksia muutoksilla on kustannuksiin sekä etsitään keinoja, joilla luomu saadaan mahtumaan budjettiin. 

Alkusyksyn aikana on käyty treffeillä ja juhlittu luomua. Kaksi luomuttavaa ruokapalvelua nousee marraskuussa Ateria 2022 -tapahtuman lavalle ja kertoo miten vastuullisuuslupaukset muutetaan teoiksi.

Varkauden luomutreffit

Luomutuottajat ja ruokapalveluiden edustajat tapasivat syyskuussa luomu-treffeillä. Treffeillä keskusteltiin miten ruokapalveluiden lautasille saadaan lisää luomua sekä jaettiin ajatuksia siitä, miten luomuketjua voidaan kehittää yhdessä. 

Treffeillä pohdittiin myös toimitus- ja jalostusketjun pullonkauloja. Yhtenä haasteena on, miten luomuraaka-aineiden - kuten kasvisten - jalostusaste saadaan ammattikeittiöille sopivaksi. Luomutuotteiden tulee myös löytyä keittiöiden käyttämistä hankintakanavista. 

Vaikka ensimmäisillä treffeillä ei ratkaisuja näihin haasteisiin vielä keksitty, sai alueellinen yhteistyö keskustelun ja kohtaamisen rohkaisemana uutta voimaa. 

Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeessa järjestetään luomutreffejä, joissa luomutuottajat, -jatkojalostajat ja ammattikeittiöasiakkaat kohtaavat ja keskustelevat luomuraaka-aineiden toimituksista.

Alueellisia luomutreffejä järjestetään jatkossa myös muualla Suomessa. 

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.

‚Äč