Huhtikuun uutiskirjeessä

11 ruokapalvelupilotin luomuttaminen etenee vauhdikkaasti. Kurkkaa parin pilotin kuulumiset tältä keväältä.

Huhtikuun tapahtumissa kuulet uudesta luomutuotteiden hakupalvelusta sekä uusimmat tiedot julkisten keittiöiden luomun käytöstä. 

Miten ruokapalveluiden luomuttaminen etenee?

Hankkeessa on mukana 11 ruokapalvelupilottia, jotka ovat lisänneet luomun käyttöä erilaisilla tavoilla. Millaista luomuttamista Lahdessa ja Kuopiossa on tehty kevään aikana? 

Tuotekehitystä Lahdessa

Lahden päiväkodeissa ja kouluissa syötiin luomutettua hernekeittoa, kun Päijät-Hämeen Ateriapalvelut kokeilivat uutta reseptiikkaa. Kun keiton herneet ja liha vaihdettiin luomutuotteiksi, keiton luomuprosentti oli jopa 86%. Keiton reseptin ja hintavertailun löydät täältä

Henkilökunta luomukoulutuksessa Kuopiossa

Mikä tekee ruoasta luomua? Entä miten luomutuotannossa huolehditaan ympäristön ja eläinten hyvinvoinnista? Savon Cateringin henkilökunta osallistui luomukoulutukseen. Kun henkilökunta tuntee luomun, siitä osataan kertoa myös asiakkaille ja ymmärretään millainen merkitys ruoan valmistuksessa käytettävillä raaka-aineiden tuotannolla on luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen, ympäristön ja eläinten hvyinvointiin sekä ilmaston lämpenemiseen. 

Kaikkien ruokapalvelupilottien esittelyt voit lukea täältä:

Etsi Luomua -palvelun esittely ma 15.4.

Luomutuotteita tarjoava yritys, onko teillä ruokapalveluille ja ravintoloille sopivia luomutuotteita tai olisitteko kiinnostuneita kehittämään sellaisen?

Etsi Luomua -palvelun esittelyssä ma 15.4. klo 14-14.45 pääset tutustumaan uuteen julkiseen ammattikeittiöille tarkoitettuun luomutuotteiden hakupalveluun. Luomun tuottajat ja jatkojalostajat voivat ilmoittaa palvelussa ammattikeittiöille tarjolla olevista luomutuotteista ja etsiä kumppaneita tuotekehitysyhteistyöhön.

Tule tutustumaan palvelun käyttöön:

Mikä on Etsi Luomua -palvelu? Katso nettisivut:

Info järjestetään Teams-yhteydellä ja se maksuton sekä avoin kaikille.

Luomun käyttö julkisissa keittiöissä ti 23.4.

Tervetuloa kuulemaan uusimmat tulokset luomun käytön nykytilasta julkisissa keittiöissä tiistaina 23.4. klo 13-14.30. Selvityksen on tuottanut Luomutetaan ruokapalvelut -hanke. Infossa kuulet mm. miten luomun käyttö on kehittynyt kahdessa vuodessa, mitkä ovat suosituimmat luomutuotteet ja mitä tuotteita keittiöt toivovat lisää luomuna. 

Lisäksi tilaisuudessa kuullaan dynaamisesta (DPS) hankintamenettelystä ja miten sen avulla voi vauhdittaa lähi- ja luomuruokahankintoja. 

Katso tilaisuuden ohjelma ja ilmoittaudu mukaan:

Info järjestetään Teams-yhteydellä ja se maksuton sekä avoin kaikille.

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.