Luomu SM

on kaikille luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu "kilpailu".

Löydät kaikki voittajat täältä

Toteutuneiden luomun käyttömäärien laskemiseen tarvitset kaikkien käytössä olevien (tavanomaiset+luomu) raaka-aineiden käyttömäärä kg/vuodessa. Tästä kokonaiskäyttömäärästä lasketaan luomun osuus prosentteina.

Voit laskea ruokapalveluittenne luomutuotteiden prosenttiosuuksia käyttämällä luomu -laskuria 

Luomun osuuden käytetyistä elintarvikkeista voit ilmoittaa meille myös esim. excel-taulukolla tai tukusta saatavalla myyntiraportilla.

Mikäli kaikkien käytössä olevien raaka-aineiden käyttömäärä/vuosi on vaikea saada esim. organisaation omasta ostoraportista tai tukkujen myyntiraportista, niin kokonaismäärän voi suhteuttaa annosmäärien mukaan. Suhteutuksen voi tehdä esim: raaka-ainekäyttömäärät/annos -> annosta/päivä -> annosta/vuosi = kokonaiskäyttömäärä/vuosi

Kilpailussa on kolme sarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti. Näiden sarjojen lisäksi etsimme sekä julkista että yksityistä toimijaa, joka on onnistunut lisäämään eniten luomun osuutta edelliseen vuoteen verrattuna.

SARJAT:
pienet toimijat
: 50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän
keskisuuret toimijat: 50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi
suuret toimijat: 200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän

LISÄTIETOJA kilpailusta Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi