Päivitetyt Lähis- ja Elintarvikkeiden hankintaoppaat julkaistu

Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille – ohjeita ja perusteluja hankintoihin  -opas auttaa tekemään hyviä hankintapäätöksiä alueellisten ja paikallisten lähiruokaketjujen hyväksi. Sisällössä on mm. ohjeita päättäjille: (aloite, eteneminen kunnan päätöksenteossa), kerrontaa elintarvikeketjun ja ammattikeittiöiden toiminnasta, ammattikeittiöiden ostokanavat, lähiruoan hankinnan toteutus, hankintakriteereitä (myös tuoteryhmäkohtaisia), hankinnan prosessikuvauksia, käytännön hankintaesimerkkejä eri kokoisista hankintayksiköistä ja perusteluja lähiruoan hankintaan.

Opas on tehty yhteistyössä useiden asiantuntijoiden, mm. Kuntaliiton ja MTK:n kanssa. Opas on päivitetty maalikuussa 2017 EkoCentrian NYT -tuotekehitystä ja hankintaosaamista -hankkeessa. Oppaan liitteenä on Elintarvikkeiden hankintaopas.

  • 24.03.2017