Sesonkiruokakilpailun voitto Ilari Paanaselle ja Teemu Siraiselle

Toisen kerran ammattikeittiöille suunnatun sesonkiaiheisen ruokaohjekilpailun voittajia ovat Ilari Paananen ja Teemu Sirainen. Voittajaruokaohjeen lähettäneet työskentelevät lounasravintola BarLaureassa, Laurea-ammattikorkeakoulussa. Kilpailussa jaettiin myös 2 kunniamainintaa.

Voittajat julkistettiin Gastro 2016 -messuilla ke 16.3. Palkinnot jakoivat MEP Sirpa Pietikäinen ja keittiömestari Henri Alén jakoivat palkinnot.

Sesongit ruokalistoille -kilpailun tuomariston valinta voittajasta ei ollut helppo. Kaikissa finaaliin päässeissä resepteissä oli käytetty raaka-aineita innovatiivisesti ja kaikista löytyi jotain uutta. Voittajan valinnassa painoi eniten makujen selkeys, sesongin määrittely, oman alueen raaka-aineiden käyttö valitun sesongin mukaisesti, uusien kasviproteiinien käyttö, selkeä ohjeistus ja käytettävyys myös isommassa mittakaavassa. Tuttu perinteinen ”shepards pie” oli muunnettu nykyaikaiseksi kasviruoaksi, jossa oli käytetty myös luonnonantimia.

Tuomaristo halusi luovuttaa kunniamaininnat kahdelle finalistiruokaohjeelle innovatiivisesta raaka-aineiden käytöstä kasvisruokailun kehittämiseksi. Kunniamaininnan saivat kasvis-borssikeitto, jonka on suunnitellut Nina Behm Ristola-yhteisöstä ja hirssilaatikko, joka on Uikunkodon ja Sotkankodon päiväkotien lasten suosikkiruoka.

Kilpailuun osallistui ammattikeittiötoimijoita koko Suomen alueelta. Finaaliin valittiin viisi ohjetta, joista voittaja selvisi makutestin perusteella. Makutestin järjestivät Savon ammatti- ja aikuisopiston kokkiopiskelijat opettajansa Eila Hyttisen johdolla.  

Kilpailun raatiin kuuluivat keittiömestari Ulla Liukkonen (pj Suomen keittiömestarit), ylitarkastaja Petri Koskela (MMM), ravitsemispalvelupäällikkö Sari Nissinen (pj Amke:n ravitsemispalveluverkosto) ja EkoCentrian sekä Savon ammatti- ja aikuisopiston edustajat.

EkoCentrian ja maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä sesonkiaiheisessa ruokaohjekilpailussa haluttiin nostaa suomalaisten sesonkien hienot raaka-aineet päiväkotien, koulujen ja vanhuspalveluiden ruokalistoille.

Lisätietoja Anu Arolaakso, EkoCentria, 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi

  • 16.03.2016