Ensimmäinen pohjois-savolainen ravintolatoimija mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan

Kahvila-ravintola Salacavala suoraan Portaat luomuun -ohjelman portaalle 4          


Portaat luomuun -diplomin luovutustilaisuudessa pe 25.4. kahvila-ravintola Salacavalassa maisteltiin Vapun kunniaksi luomusitruunoista tehtyä kotisimaa sekä luomumunkkeja.

Kuopion kauppahallin yhteydessä sijaitseva kahvila-ravintola Salacavala on ensimmäinen yksityinen ravintola Pohjois-Savossa, joka liittyi valtakunnalliseen Portaat luomuun -ohjelmaan. Salacavalan liittyminen ohjelmaan suoraan portaalle 4 osoittaa, että luomutuotteiden käyttö on heille arkipäivää. Portaalla 4 ravintola sitoutuu käyttämään vähintään kahdeksaa luomutuotetta jatkuvasti. Tällä hetkellä Salacavalassa on käytössä mittava valikoima luomutuotteita, mm. ohra, tuore ruokaleipä, hedelmiä, hillot/marmeladit, kahvi, tee, limonadit, mehut ja mausteita. Myös kaikki valko-, punaviinit ja cavat ovat luomua ja/tai biodynaamisia.

”On ihana tarjota asiakkaille puhtaita luomutuotteita”

Salacavalassa kunnioitetaan suomalaisten pientuottajien puhtaita raaka-aineita ja halutaan tarjota asiakkaille puhtaita ja laadukkaita makuelämyksiä. Kotimaisuus ja lähellä tuotettu ovat luomun lisäksi tärkeitä laatukriteereitä. Tuoretuotteita haluttaisiin käyttää luomuna enemmän ja niiden saatavuuteen myös alueellisten tuoretukkujen kautta toivotaankin pikaista parannusta. Lähellä tuotettuja kasviksia, villiyrttejä ja marjoja on jo hyvin tarjolla.

Luomu on ollut meille luonteva ja myös henkilökohtainen valinta.  Olen ostanut luomuna kotiin ruuat luomuna jo yli 20 vuotta, aina kun hinta ollut järkevä. Nyt kun luomutarjonta on viimevuosina monipuolistunut myös suurtaloustuotteissa, valinta on ollut helppo tavallisen ja luomun välillä. On ihana tarjota asiakkaille puhtaita luomutuotteita ja esim. viineissä ja teessä myös maut ovat huikean paljon vahvempia ja aidompia. Myös puhtaus maistuu niissä mielestäni eniten. Emme ole tehneet luomutuotteista mitään ”pakkomiellettä”, mutta aina kun tarjolla on järkevän hintainen luomutuote, valitsemme sen tavallisen tilalle. Emme halua että joudumme ”rahastamaan luomulla” vaan olemme pystyneet myymään kaikki tuotteemme tavallisten tuotteiden hinnalla.” toimitusjohtaja Pirkko Burman, Salacavala

Portaat luomuun -ohjelmassa jo 2175 keittiötä

Portaat luomuun -ohjelma on vapaaehtoinen ammattikeittiöille suunnattu valtakunnallinen valmennusohjelma, jolla edistetään luomun käyttöä ruokapalveluissa. Tällä hetkellä ohjelmassa on mukana yli 2000 keittiötä. Pohjois-Savossa ohjelmaan liittyneitä organisaatioita on kaikkiaan 112, joista yksityisiä ravintolatoimijoita on ainoastaan Salacavala.  

Salacavala on mukana myös Savon koulutuskuntayhtymän ylläpitämässä alueellisessa Tuore-hankkeessa.

Ohjelmassa mukana olevat toimipaikat löytyvät osoitteesta www.portaatluomuun.fi. Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymän EkoCentria ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoja:

Kahvila -ravintola Salacavala, toimitusjohtaja Pirkko Burman, p. 0405487776, pirkko.burman(at)houkutus.fi

Portaat luomuun- ohjelma, hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria, p. 044-785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi

  • 25.04.2014