Reilut tuotteet ympäristölle ja ihmisille

Reilu kauppa yhdistää viljelijät kuluttajiin ja huolehtii ketjun kaikilla askelmilla, että kauppa on reilua. Monet tuotteista ovat tuplahyviä: niistä löytyy sekä luomu- että Reilun kaupun -sertifioinnit.

Reilu kauppa on tutkitusti kunnianhimoisin ja tunnetuin vastuullisuusmerkki. Suomalaisista 87 % tunnistaa merkin (Kantar TNS 2021).

Laaja tuotevalikoima ja hyvä saatavuus

Suomessa markkinoilla on noin 1 700 Reilun kaupan tuotetta. Horeca-toimijoille on tarjolla laaja valikoima kahvi- ja teelaatuja, kaakaota, sokeria ja hunajaa. Aamiaistarjoilut täydentävät Reilut hedelmät ja tuoremehut. Illalliselle löytyy puolestaan valikoima Reiluja luomuviinejä. Reilun kaupan puuvillasta valmistetut työvaatteet ja tekstiilit olivat vuoden 2021 myyntihitti! Reilun kaupan puuvillasta valmistetaan myös hotellitekstiilejä, kuten lakanoita ja pyyhkeitä. 

Reilun kaupan tarjontaa löytyy kaikista suurimmista tukuista. Valikoimasta kannattaa kysyä suoraan tukuilta ja pyytää mahdollisia täydennyksiä. Reilun kaupan tiimi on myös mieluusti apuna!

Lue lisää tuotteista

Reilu kauppa edistää ilmasto- ja ympäristöystävällisiä tuotantotapoja

Noin neljännes Reilun kaupan kriteereistä edistää ympäristön kannalta kestäviä käytäntöjä. Kriteerit ja niistä muodostuvat käytännöt suojelevat ympäristön lisäksi viljelijöiden ja työntekijöiden terveyttä. Tuottajille maksetaan luomusertifioinnista korkeampaa takuuhintaa. Tuplasertifiointi löytyykin enemmistöltä Reilun kaupan puuvillan, banaanin ja kahvin tuottajista sekä noin neljänneksellä teen ja sokerin tuottajista.

Reilun kaupan ydinajatus on antaa viljelijöille ja työntekijöille mahdollisuus vaikuttaa elämäänsä. Viljelijälle maksetaan tuotteesta vähintään takuuhinta sekä sen päälle tuleva Reilun kaupan lisä, jonka voi käyttää esimerkiksi tuotannon tehostamiseen tai koulutukseen. Reilun kaupan tiloilla työolot ovat inhimilliset, työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan ja palkat ovat lakien mukaisia. Reilun kaupan tiloilla lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty. Kriteerien toteutumista valvoo ulkopuolinen Flocert-yhtiö.

Luomun osuus kuvattuna Reilun kaupan raaka-aineissa.

Etiopialainen kahvinviljelijä Mabraat Kabbada esittelee kahvipensasta.

Lue lisää ja ota meihin reilusti yhteyttä!

Juha Tanskanen
Yhteysvastaava, Reilu kauppa ry
+358 41 317 8887, juha.tanskanen@fairtrade.fi

Reilu kauppa - Fairtrade Finland

Seuraa Reilua kauppaa somessa:

    

Osoitelähde: EkoCentrian asiakasrekisteri, Horeca 2021 -rekisteri

EkoCentria, Sammakkolammentie 2, 70200 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.