Marraskuun uutiskirjeessä:


Leijona Catering nosti luonnon monimuotoisuuden vastuullisuusohjelmassa ilmastotyön rinnalle. Samalla tehtiin päätös lisätä luomun käyttöä.

Ateria-tapahtumassa kuullaan ratkaisuja kestävään ruokapalveluun, jossa luomu on osa ratkaisua.

Tule mukaan Gastroon tekemään luomu näkyväksi ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisille. 

Luomumyytit-juttusarja avaa luomuun liittyviä myyttejä tutkimustietoon perustuen. 

Luomuttavat ruokapalvelut esittäytyvät:

Leijona Catering

Leijona Catering valmistaa noin 70 000 ateriaa päivässä 60 eri ravintolassa. Asiakkaita ovat Puolustusvoimat, Rikosseuraamuslaitos sekä muutamat muut valtion kohteet. ”Asiakkaillemme maistuvat hyvät perusmaut ja kotiruokamainen menu", kuvailee vastuullisuuspäällikkö Laura Varpasuo.

Vastuullisuus ohjaa Leijonan toimintaa. Luonnon monimuotoisuus on nostettu vastuullisuusohjelmassa ilmastotyön rinnalle. Samalla tehtiin päätös lisätä luomun käyttöä. Alkuperäsertifioitujen tuotteiden käytön osuutta nostamalla voidaan myös seurata, miten lupaus luonnon monimuotoisuuden suojelemisesta toteutuu. 

Luomutuotteiden kotimaisuus on Leijonalle tärkeää, sillä kotimainen ruoantuotanto on elintärkeä huoltovarmuuskysymys. ”Parasta meidän työssämme on juuri työn merkityksellisyys suomalaiselle yhteiskunnalle ja huoltovarmuudelle. Leijonassa on aina pidetty huolta siitä, että palvelumme jatkuu kaikissa olosuhteissa.”

Tutustu ruokapalveluun:

Vastuullisuus ohjaa Leijonan toimintaa


Ateria 2023

Julkisen ruokailun ammattilaispäivä järjestetään tiistaina 28.11. Helsingin Messukeskuksessa. Päivän teemana on Vastuullisesti maistuvaan tulevaisuuteen.

Aamupäivän ohjelmassa kuullaan ratkaisuja kestävään ruokapalveluun, jossa luomu on osa ratkaisua. Aterian blogista voit lukea maistiaiset päivän ohjelmasta.

Jokainen tapahtumaan osallistunut saa lahjalipun vapaavalintaiseen Messukeskuksen tapahtumaan 2024. 

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan

Nähdäänkö Gastrossa?

Gastro Helsinki on Suomen suurin ja merkittävin kohtaamispaikka ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisille. Tule mukaan Gastro Helsinkiin maaliskuussa 2024 ja tehdään yhdessä luomu näkyväksi alan ammattilaisille!

Yrityksillä on mahdollisuus tulla mukaan pientuottaja-alueelle. Alue löytyy Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen messupaikan vierestä. 

Lue lisää: Miten voin osallistua ja mitä se maksaa? 


Luomumyytit

Onko suomalainen ruoka melkein kuin luomua? Onko luomu vain markkinointikikka, joka ei perustu tutkittuun tietoon?

Luomuun liittyy lukuisia asenteita ja mielikuvia. Monet luomuun liittyvistä käsityksistä yksinkertaistavat monimutkaisia ilmiöitä ja rakentuvat keinotekoisiin vastakkainasetteluihin. Luomumyytit-juttusarja avaa luomuun liittyviä myyttejä tutkimustietoon perustuen. 

Lue: Luomumyytit tutkimuksen valossa

Osoitelähde: LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit sekä uutiskirjeen tilanneet
EkoCentria, Hehkukatu 1, 70210 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.