Luomu on jo arkipäivää

Luomua käyttää päivittäin 53 prosenttia julkisista keittiöistä. Luomu on jo siis arkipäivää. Esimerkiksi luomumaitoa käyttää päivittäin jo kolmasosa ruokapalveluista. Luomua halutaan lisää! Sopivan hinnan lisäksi luomutuotteilta toivotaan tasaista saatavuutta sekä ammattikeittiöille sopivaa jalostusastetta ja pakkauskokoja.

Luomun käyttöä julkisissa ruokapalveluissa selvitettiin Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeessa maalis-huhtikuun aikana. Luomun käyttöselvitykseen vastasi lähes 100 julkisella sektorilla toimivaa ruokapalvelua. Tutustu kyselyn tuloksiin täältä.

Luomutuksessa mukana

Vuoden alusta yksitoista ennakkoluulotonta erilaista ja erikokoista julkisella sektorilla toimivaa ruokapalvelutoimijaa lähti lisäämään luomun käyttöään kehittämällä reseptiikkaansa ja ruokalistaansa. Tutustu Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeessa mukana oleviin ruokapalveluihin täällä.

Lisää luomua!

Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen yksi tavoitteista on parantaa ammattikeittiöille soveltuvien luomuraaka-aineiden saatavuutta.  Tämä vaatii kaikkien osapuolten aktiivista yhteistyötä. Hankkeessa viedään viestiä julkisten keittiöiden luomuraaka-ainetarpeista tuottajille ja jatkojalostajille. Lisäksi kootaan tietoja olemassa olevista luomutuotteista, jotta ammattikeittiöt osaavat niitä tilata.

Hankkeessa järjestetään alueellisia markkinavuoropuhelutilaisuuksia, joista ensimmäinen on 30.8. Varkaudessa.

Osoitelähde: EkoCentrian asiakasrekisteri, Horeca 2021 -rekisteri, LuRu-hankkeen yhteistyökumppanit
EkoCentria, Sammakkolammentie 2, 70200 KUOPIO
ekocentria@sakky.fi | www.ekocentria.fi

Tämä uutiskirje on lähetetty osoitteeseen .
Mikäli et halua enää viestiä? Poistu listaltamme

Jos viesti ei näy oikein, voit lukea nettiversion täältä.