Portaat luomuun | Uutiskirje | Hyväksy kuvat

Portailla tapahtuu...

Miten tiedottaa asiakkaille luomutuotteiden käytöstä? Mistä löytää uusia luomutuottajia tai -tuotteita? Miten edetä Portaat luomuun -ohjelmassa seuraavalle tasolle? 

Tiedotusaineistoa keittiöille

Portaat luomuun -ohjelmassa on tuotettu keittiöiden avuksi aineistoa, jota voi käyttää asiakastiedotuksessa. Aineisto on tuotettu ohjelmassa mukana olevien keittöiden toivomuksesta ja tarpeesta. Aineistossa on käytetty samaa ilmettä kuin uudistetussa verkkosivustossa.

Tiedotusaineisto pohjat ovat vapaasti käytettävissä ja ne löytyvät extranet -sivustolta. Kun kirjaudut sisään www.portaatluomuun.fi etusivulta, löydät tiedotusaineistot "Oma keittiö" valikosta. Aineistopohjiin voi kirjoittaa tekstiä joko koneella tai tulostamisen jälkeen käsin. Materiaaleissa on pieniä tuotekortteja sekä koko viikon ruokalistapohja. Voit myös kirjoittaa valmiille lomakepohjalle esimerkiksi Portaat luomuun -diplomin läheisyyteen jatkuvasti käytettävissä olevat luomutuotteet asiakkaiden nähtäville.  

Luomutuotteiden etsintää

Ammattikeittiöiden käyttöön sopivien luomutuotteiden löytyminen on edelleen haasteellista. Uusia tuotteita kehitellään jatkuvasti, mutta tieto uutuuksista ei aina löydä ammattikeittiöihin saakka. Siirtyminen seuraavalle tasolle voi pysähtyä sopivan luomutuotteen puuttumiseen.

Luomutuottajia voi etsiä mm. www.aitojamakuja.fi sivustolta, jonne päivitetään jatkuvasti uutta tietoa.

Myös Evira on avannut uuden palvelun, josta voi etsiä tietoa toimijoista ja tuotteista, jotka ovat Suomessa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja ELY-keskusten luonnonmukaisen tuotannon valvontajärjestelmässä. Pääset palveluun osoitteessa www.evira.fi.

Luomutuotteita voi tiedustella myös muilta ohjelmaan liittyneiltä keittiöiltä tai lähettämällä viestiä osoitteeseen ekocentria@sakky.fi. Myös keittiöiden auditointikäyntien aikana voidaan yhdessä miettiä sopivia tuotteita. Auditointikäynnin voi tilata lähettämällä viestin anu.arolaakso(at)sakky.fi.  

Portaat luomuun -ohjelma etenee

Rahoittajan odotusten sekä kentältä saatujen toiveiden pohjalta ohjelman toimintoja kehitetään koko ajan. Tavoitteena on, että ohjelman toiminnot auttaisivat mukana olevia keittiöitä mahdollisimman hyvin ja saataisiin luotettavaa tietoa ammattikeittiöiden luomun käytöstä.

Ohjelmaan liittymisen kriteereitä tarkennetaan ja tarkennetut kriteerit astuvat voimaan maaliskuun aikana. Suurin muutos on yhden porrastason lisäys. Uusi taso helpottaa siirtymistä nykyiseltä portaalta neljä eteenpäin.

Tuotemääräisten kriteereiden rinnalle otetaan käyttöön luomun käyttöprosentit. Prosenttien käyttöönottaminen ja varsinaiseksi kriteeriksi vakiinnuttaminen tapahtuu asteittain ja ohjeistus tähän tulee myöhemmin keväällä. Ammattikeittiöillä on merkittävä rooli luomumarkkinoiden kehittäjänä ja se pyritään saamaan näkyväksi  käyttöprosenttien avulla.

Ota kantaa!

Portaat luomuun -etusivulla on uusi "palsta", jonka tarkoituksena on saada selaajilta tietoa ja kommentteja luomuun liittyvistä aiheista. Ensimmäinen kommentoitava asia on ammattikeittöiden valvonta. Kommentoitava aihe vaihtuu n. kolmen kuukauden välein.

 Käy antamassa oma kommenttisi www.portaatluomuun.fi.

Tulevaa ohjelmistoa

20/20 seminaari 21.3.2013, Espoossa, ILMOITTAUDU NYT!

Kestävien hankintojen vuosiseminaari 2013

Lähiruoka- ja luomumessut 26. -28.4.2013